FOR GASTRO & HOTEL
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Aktuality


Startuje projekt Zachraň svoji hospodu pro on-line objednávání jídla a pití.

Projekt „Zachraň svoji hospodu“ má za cíl pomoci restauracím přežít těžké období a udržet kontakt se zákazníky i v době krize. Jednoduchá aplikace nabízí možnost on-line objednání a přináší restauracím rozšířené možnosti pro komunikaci se zákazníkem.

Restaurace musely v době krize změnit svůj způsob prodeje a začaly nabízet vlastní rozvozy, donášky a výdejová okénka. Samotná organizace celého procesu je stojí nemalé úsilí a ne všichni jsou dostatečně technicky zdatní, aby si zajistili aspoň částečnou automatizaci celého procesu.

Registrace do projektu „Zachraň svoji hospodu“ umožní restauracím, zveřejnit svoji nabídku v aplikaci Já, číšník. Jednoduše přijímat objednávky přímo do pokladního systému a díky všem dostupným komunikačním kanálům udržet kontakt se svými zákazníky.

Zákazník si může aplikaci Já, číšník stáhnout do svého telefonu nebo do ní vstoupit pomocí webového prohlížeče. Při registraci vyplní platební kartu pro bezpečnou bezkontaktní platbu a může začít objednávat z dostupných restaurací.

Celý systém nabízí i řadu komunikačních prostředků pro kontakt restaurace se zákazníkem, ale také pro zákazníky mezi sebou. Je možné si psát zprávy, vkládat fotky na zeď restaurace a pomocí videochatu zasednout k virtuálním stolům. Vznikla tak vlastně 1. virtuální restaurace na světě, kde se lidé z bezpečí domova mohou setkat s přáteli u společného obědového menu nebo večerní láhve vína.

Zapojení do projektu je v období krize zcela zdarma.

 

Web projektu: https://www.zachransvojihospodu.cz/

Vysvětlení smyslu projektu: https://www.youtube.com/watch?v=MIgtrBYWQSo

Podrobný popis registrace pro restaurace: https://www.youtube.com/watch?v=CIhgEjpL2Hw

Ukázka možností virtuální restaurace: https://www.youtube.com/watch?v=fyB6t5hz5Yc

2020-05-18 09:11:06 Více  

Nabídka desinfekčních stojanů do provozu nebo pro zákazníky od české firmy GASTRO Production s.r.o. Kamenný Újezd

Český výrobce nabízí jednoduché s bezdotykovým rozprašovačem na tekutinu či gel a nebo hotové stanice s umyvadlem, držáky, s vlastním zdrojem vody a nádrže na odpad.

Ceny a specifikace naleznete na webu:

https://www.eshop-gastro.cz/koronavirus/

Výrobky jsou naplněny desinfekcí a dají se dále doplňovat. Varianta na gel je použitelná rovněž na tekuté mýdlo.

Uvedené výrobky jsou cenově dostupné, vyráběny a montovány v Kamenném Újezdě.

Výrobní kapacita 200-450 stojanů a držáků denně (7 dní v týdnu).

 

Nerezové stojany, držáky a mobilní hygienické stanice s bezdotykovými dávkovači alkoholové dezinfekce (např. Anti-COVID) nebo antibakteriálního gelu zakoupíte na www.hygiena-covid19.cz. Pro bližší informace nás prosím neváhejte kontaktovat na emailu podpora@gastro.cz či na tel. č. 770 195 112. Dostupnost výrobků 7-14 dní dle vyřizovaných objednávek.

Více info zde.

2020-05-07 14:36:16 Více  

Prodlužujeme první cenovou uzávěrku až do 30.6.2020

Letošní jubilejní ročník veletrhu proběhne v plánovaném termínu a věříme, že si jej nenecháte ujít.

Pro firmy a zájemce o účast na veletrhu dáváme s ohledem na situaci v Evropě delší čas pro promyšlení a naplánování účasti posunutím první cenové uzávěrky do 30.6.2020.

Veletrh plánovaný na letošní podzim Vám pomůže zviditelnit se na trhu v odvětví HoReCa a opět navázat obchodní vztahy s profesionální i laickou veřejností.

Nastavujeme akci pro firmy z oboru tak, aby byl jejich návrat do běžného režimu co nejrychlejší a ekonomicky nejefektivnější.

Místo klasické dubnové uzávěrky nejvýhodnějších cen pro vystavovatele je tento termín prodloužen do 30. června 2020.

Více zde.

2020-05-04 09:32:49 Více  

Kuchařský tým firmy Aramark ČR si vysloužil v únoru na prestižní soutěži v zahraničí zajímavé ocenění.

Ve dnech 14.–19. 2. 2020 proběhla v německém Stuttgartu světová olympiáda kuchařů – IKA Culinary Olympics 2020.

Své síly zde poměřili nejlepší kuchaři z celého světa a nechyběli ani zástupci z Česka.

Tým firmy Aramark ČR si přivezl bronzové medaile!

Přinášíme Vám video záznam z této události!

2020-04-12 09:48:51 Více  

Zveme Vás na 10. jubilejní ročník veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2020

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL je již zavedenou akcí v ČR, známou především mezi profesionály z oboru HoReCa, kteří ji pravidelně navštěvují.

V letošním roce se veletrh nově uskuteční v kratším termínu od 1. do 3. 10. 2020.  První dva dny veletrhu budou kontraktační, určené výhradně pro profesionály z oboru. Třetí den se veletrh otevře i pro širokou veřejnost z řad gurmánů a kulinářů.

Rok 2020 přinese oddělenou sekci pro interiérové vybavení hotelů a restaurací, firmy s touto nabídkou najdou návštěvníci v HALE 5, sektor A+ B.

Bude pozvána nová hotelová klientela a představíme ukázkové studie a nové technologie pro využití v hotelovém průmyslu.

V HALE 5B bude probíhat k tomuto tématu odborný doprovodný program. Každý profesionál najde své téma, které ho zajímá, případně které může využít pro vylepšení svých služeb i ušetření nákladů na provoz ubytovacího zařízení.

Veletrh nese podtitulek mezinárodní. Proto i letos je naším přáním rozšířit řady zahraničních firem s novými inovacemi, které dodají našim profesionálům nové impulsy a inspirace. Je vidět, že o český trh je v zahraničí velký zájem a pro ČR se otevírají stále nové obchodní příležitosti. Posláním veletrhu je nejen propojení nabídky a poptávky, ale nese s sebou i edukativní charakter. Tematické prezentace a workshopy jsou proto jeho nedílnou součástí. Letos chceme představit ukázky mezinárodní kuchyně se špičkovými a světově uznávanými šéfkuchaři. Těšte se spolu s námi a zapište si termín veletrhu do vašeho kalendáře! Přejeme všem zúčastněným firmám i návštěvníkům úspěšný nejen letošní rok 2020, ale i naplnění všech nových přání a očekávání.  

 

2020-01-15 17:15:33 Více  

Zveme Vás k aktivní účasti

Zveme Vás na největší prezentaci gastronomie v Praze. Veletrh FOR GASTRO & HOTEL je určen především profesionálům z odvětví HoReCa a milovníkům kvalitní kuchyně.

Máte novinku pro tuto cílovou skupinu? Pak využijte možnosti přihlásit se na veletrh v nejpříznivějších cenách do 30. dubna 2020. Využijete tak i výhodu výběru atraktivnějšího umístění.

Více o veletrhu zde

2020-03-09 10:29:03 Více  

Ohlédnutí za veletrhem FOR GASTRO & HOTEL 2019 v číslech:

ZÁKLADNÍ STATISTICKÉ ÚDAJE VELETRHU:

Počet vystavovatelů: 320

Počet zahraničních vystavovatelů: 29

Počet států: 16

Čistá výstavní plocha (v m2): 8 036

Hrubá výstavní plocha (v m2): 16 300

Počet návštěvníků: 30 850

Počet akreditovaných novinářů: 78

 

Všem zúčastněným firmám, vystavovatelům děkujeme za účast a všem partnerům, svazům, asociacím a institucím děkujeme za maximální podporu a pomoc s přípravou veletrhu.

Těšíme se spolupráci v příštím roce 2020 opět v PVA EXPO PRAHA.

Ve fotogalerii naleznete výběr fotografií z veletrhu.

2019-10-30 08:54:01 Více  

Výsledky soutěže GRAND PRIX 2019

Také v letošním roce proběhla v rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL soutěž GRAND PRIX, a to konkrétně ve dvou kategoriích. Jednalo se o kategorii technologie a vybavení a kategorii potraviny a nápoje. Umístění v soutěži bylo následující:

technologie a vybavení:

1. místo: Lyotrade Freeze Dryers, s.r.o. za Lyofilizátor potravin pro živnostníky a malé podnikatele,

2. místo: czECO s.r.o. za EcoBurner/EcoServe,

3. místo: Robot Coupé za Robot Cook,

četné uznání: TVAR výrobní družstvo Pardubice za Kelímek na kávu 250 ml – pro opakované použití.

 

potraviny a nápoje:

1. místo: Chovaneček s.r.o. za Pršuto KACHNÍ PRSA

2. místo: Cambodian s.r.o. za Kampotský pepř

3. místo: Bio Verich s.r.o. za Bio sterilovaný patizon

čestné uznání: TITBIT, s.r.o. za Cibuerger.

 

Na veletrhu byly ohodnoceny také nejpůsobivější expozice v obou kategoriích v soutěži TOP EXPO.

V kategorii technologie a vybavení zvítězila expozice HOLAS Lighting, s.r.o. V kategorii potraviny a nápoje obdržela toto ocenění firma Nestlé Česko, s.r.o.

2019-10-22 12:03:34 Více  

Přinášíme Vám výsledky celonárodní soutěže KUCHAŘ ROKU 2019 - 2020:

Přinášíme Vám výsledky celonárodní soutěže KUCHAŘ ROKU 2019 - 2020:

1. místo – Vojtěch Petržela, kuchař/student

2. místo -  Přemysl Douša, šéfkuchař restaurace Sokolovna Průhonice

3. místo – Tomáš Horák, Executive Chef de Cusine, Restaurace atelier Triton - Adria Hotel, Praha 1

 

Více na: https://akc.cz/soutez-308/kuchar-roku-2019-2020

2019-10-16 14:59:49 Více  

Veletrhy bydlení a gastronomie byly zahájeny!

Letňanské výstaviště PVA EXPO PRAHA již tradičně na podzim hostí veletrhy FOR INTERIOR a FOR GASTRO & HOTEL. Při slavnostním zahájení ve čtvrtek 10. 10. přestřihla pásku generální ředitelka AMSP Eva Svobodová, generální ředitel CzechTourism Jan Herget a ředitelka obchodního týmu veletrhů bydlení a gastronomie Maria Wohlrabová. Na zahájení navázal již 3. ročník odborného KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL na téma Úspěšný podnik v digitální době. Na veletrzích se na vás až do neděle 13. 10. těší více než 500 vystavovatelů z Česka a zahraničí. Chybět nebudou zajímavé workshopy, přednášky a soutěže. 

 

2019-10-10 11:26:00 Více  



předchozí následující
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva FOR GASTRO&HOTEL 2023

Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje