V souvislosti s aktuálním vývojem epidemiologické situace v ČR dnes přistoupilo Ministerstvo zdravotnictví k dalším protiepidemickým opatřením. Ta se však týkají především stravovacích zařízení a sportovních akcí. Výstavy a veletrhy nepředstavují zvýšené epidemiologické riziko a jejich konání pokračuje.
Posílení zdravotně-organizačních opatření v PVA EXPO PRAHA nadchlo i ministra Karla Havlíčka, který se zúčastnil slavnostního zahájení veletrhů FOR ARCH a FOR GARDEN! I my se na vás už těšíme na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, příští týden od 1.-3.10.2020.
Přestože ve středu 16. září oznámilo ministerstvo zdravotnictví zavedení zpřísňujících protiepidemických opatření, veletrhy zůstávají v nastaveném režimu a podzimní veletržní sezóna v Letňanech pokračuje podle plánu. Jak ukázaly již realizované akce AUTOSHOW PRAHA, FOR PETS a FOR DECOR & HOME, na výstavišti PVA EXPO PRAHA se úspěšně podařilo nastavit zdravotně-organizační opatření, která maximálně zajišťují bezpečnost a komfort návštěvníků a vystavovatelů.
Nejpohodlnější cesta k objednání jídla s nejpestřejším výběrem restaurací a s rozvozem ve všech krajích České republiky. Dáme jídlo je největší česká služba rozvozu jídla, která spolupracuje s téměř 4 000 restauracemi ve 170 obcích po celé České republice. Objednání jídla ještě nikdy nebylo jednodušší. Letos se Vám představí Dáme Jídlo na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, navštivte jejich expozici č. 1G71 a zkusit vyhrát některou z cen na kole štěstí. Více na www.damejidlo.cz
Desátý veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL se koná od 1. do 3. října 2020 na výstavišti PVA EXPO PRAHA. Letošní ročník je klíčovou příležitostí pro tuzemské podnikatele a firmy, kterým umožní setkání s odborníky, obchodními partnery i veřejností. Kromě novinek a technologií z oboru je připraven i atraktivní doprovodný program. Letňanský areál zajistí bezpečí a komfort návštěvníků i vystavovatelů. Více se dočtěte zde.
Největší česká automobilová výstava AUTOSHOW PRAHA byla prvním a také úspěšným bodem veletržní sezóny letňanského výstaviště PVA EXPO PRAHA. Premiérová událost podzimu prověřila nově nastavená organizační a zdravotnická pravidla na výstavišti a ukázala, že je možné zajistit plynulý a bezpečný průběh akcí i s potřebnými opatřeními. Ve dnech 28. až 30. srpna vzbudila AUTOSHOW PRAHA velký zájem veřejnosti a během tří dnů ji navštívily tisíce lidí.
Veletrh je letos citelně oslaben o zahraniční firmy a jejich novinky, jelikož nadále trvají jisté omezení a obavy z karantén v případě cest do zahraniční. Takže letošní veletrh se plně a výhradně věnuje českým firmám a podnikání u nás. Veletrh vždy byl, je i bude prostředníkem setkání odborníků, obchodních partnerů a odborné i laické veřejnosti v oboru HoReCa. I to je jeden z klíčových důvodů, proč je naším přáním letošní veletrh zachovat a udržet vaši důvěru v podnikání i v naší akci samotnou. Možnost přímého osobního kontaktu s klientem i konkurencí, považujeme za jednu z důležitých součástí úspěšného obchodu.
Samozřejmě s ohledem na zdraví a bezpečnost všech, letňanský areál se na podzimních veletrzích promění v zónu s maximální bezpečností a jsme plně připraveni zajistit bezpečí a komfort návštěvníků i vystavovatelů.
Veletrhu se letos účastní kromě klíčových partnerů také stěžejní firmy na trhu jak z řad technologií RETIGO, GAMA HOLDING, CESK, GASTROART, A.T. FORNAX, Tes Chotěboř, GASTROEXIN a další, dále potraviny, nápoje i přední dodavatelé do hotelnictví, kde se v rámci doprovodného programu představí nové technologie a zajímavé inspirace pro hoteliéry. Těšte se také na novinky v rámci GASTRO TOURU. Konkrétní upoutávky vystavovatelů najdete ZDE.
Děkujeme všem zúčastněným, jak firmám, tak i návštěvníkům za projevenou důvěru a těšíme se na setkání s Vámi.
Přípravný tým veletrhu FOR GASTRO & HOTEL
Vážení návštěvníci veletrhu,
Vaše zdraví a bezpečnost je pro nás prioritou.
Letňanské výstaviště čeká letos velká premiéra. PVA EXPO PRAHA se na více než 2 měsíce promění v jedinečný kulturní areál!
Příběh našeho výstaviště píšeme řadu let a nyní do něj přidáváme další kapitolu – PRAGUE KEMP LETŇANY. V rámci tohoto unikátního projektu si budete moci od 13. 6. do 21. 8. vychutnat více než 60 kulturních představení pod širým nebem. Vždy od úterý do neděle budou na programu koncerty, divadelní hry nebo filmy.
NA KOHO SE MŮŽETE TĚŠIT?
Kulturní léto zahájí v sobotu 13. 6. svým koncertem James Cole, na kterého v neděli 14. 6. naváže Prague Film Orchestra. Vystoupení dále potvrdily legendy a hvězdy hudební scény jako Olympic, Arakain, Petra Janů, Václav Neckář & Bacily, Leoš Mareš, Hana Zagorová a Petr Rezek, Michal David, Petr Kolář, Visací Zámek, Rybičky 48, Jelen, Debbi nebo Prague Film Orchestra. O divadelní zážitek se pak postarají hry Natěrač nebo Příště ho zabiju sám!
LETNÍ SCÉNA, JAK MÁ BÝT
Díky prvotřídní letní scéně si vždy užijete skvělou show, ze které se vám ani nebude chtít odejít! Připravena bude stage o rozměrech 16 x 11 metrů s LED rozjížděcí stěnou a vysoce kvalitní zvukovou technikou. Na místě najdete také stánky s občerstvením, aby vám během večera opravdu nic nechybělo. Všechno samozřejmě zvládneme za dodržení vládních bezpečnostních opatření. :)
PROGRAM NEUSTÁLE AKTUALIZUJEME: https://praguekemp.cz/#schedule
ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK: https://vstupenky-pva.cz/
Podle typu akce si můžete vybrat vstupenku na STÁNÍ nebo pro AUTOMOBIL.
Kapacita akcí je OMEZENA: do 21. 6. – 500 osob | od 22. 6. – 1 000 osob
NOVINKY A SOUTĚŽE O VSTUPENKY JIŽ BRZY NA FACEBOOKU A INSTAGRAMU
Projekt „Zachraň svoji hospodu“ má za cíl pomoci restauracím přežít těžké období a udržet kontakt se zákazníky i v době krize. Jednoduchá aplikace nabízí možnost on-line objednání a přináší restauracím rozšířené možnosti pro komunikaci se zákazníkem.
Restaurace musely v době krize změnit svůj způsob prodeje a začaly nabízet vlastní rozvozy, donášky a výdejová okénka. Samotná organizace celého procesu je stojí nemalé úsilí a ne všichni jsou dostatečně technicky zdatní, aby si zajistili aspoň částečnou automatizaci celého procesu.
Registrace do projektu „Zachraň svoji hospodu“ umožní restauracím, zveřejnit svoji nabídku v aplikaci Já, číšník. Jednoduše přijímat objednávky přímo do pokladního systému a díky všem dostupným komunikačním kanálům udržet kontakt se svými zákazníky.
Zákazník si může aplikaci Já, číšník stáhnout do svého telefonu nebo do ní vstoupit pomocí webového prohlížeče. Při registraci vyplní platební kartu pro bezpečnou bezkontaktní platbu a může začít objednávat z dostupných restaurací.
Celý systém nabízí i řadu komunikačních prostředků pro kontakt restaurace se zákazníkem, ale také pro zákazníky mezi sebou. Je možné si psát zprávy, vkládat fotky na zeď restaurace a pomocí videochatu zasednout k virtuálním stolům. Vznikla tak vlastně 1. virtuální restaurace na světě, kde se lidé z bezpečí domova mohou setkat s přáteli u společného obědového menu nebo večerní láhve vína.
Zapojení do projektu je v období krize zcela zdarma.
Web projektu: https://www.zachransvojihospodu.cz/
Vysvětlení smyslu projektu: https://www.youtube.com/watch?v=MIgtrBYWQSo
Podrobný popis registrace pro restaurace: https://www.youtube.com/watch?v=CIhgEjpL2Hw
Ukázka možností virtuální restaurace: https://www.youtube.com/watch?v=fyB6t5hz5Yc
Český výrobce nabízí jednoduché s bezdotykovým rozprašovačem na tekutinu či gel a nebo hotové stanice s umyvadlem, držáky, s vlastním zdrojem vody a nádrže na odpad.
Ceny a specifikace naleznete na webu:
https://www.eshop-gastro.cz/koronavirus/
Výrobky jsou naplněny desinfekcí a dají se dále doplňovat. Varianta na gel je použitelná rovněž na tekuté mýdlo.
Uvedené výrobky jsou cenově dostupné, vyráběny a montovány v Kamenném Újezdě.
Výrobní kapacita 200-450 stojanů a držáků denně (7 dní v týdnu).
Nerezové stojany, držáky a mobilní hygienické stanice s bezdotykovými dávkovači alkoholové dezinfekce (např. Anti-COVID) nebo antibakteriálního gelu zakoupíte na www.hygiena-covid19.cz. Pro bližší informace nás prosím neváhejte kontaktovat na emailu podpora@gastro.cz či na tel. č. 770 195 112. Dostupnost výrobků 7-14 dní dle vyřizovaných objednávek.
Více info zde.
Letošní jubilejní ročník veletrhu proběhne v plánovaném termínu a věříme, že si jej nenecháte ujít.
Pro firmy a zájemce o účast na veletrhu dáváme s ohledem na situaci v Evropě delší čas pro promyšlení a naplánování účasti posunutím první cenové uzávěrky do 30.6.2020.
Veletrh plánovaný na letošní podzim Vám pomůže zviditelnit se na trhu v odvětví HoReCa a opět navázat obchodní vztahy s profesionální i laickou veřejností.
Nastavujeme akci pro firmy z oboru tak, aby byl jejich návrat do běžného režimu co nejrychlejší a ekonomicky nejefektivnější.
Místo klasické dubnové uzávěrky nejvýhodnějších cen pro vystavovatele je tento termín prodloužen do 30. června 2020.
Více zde.
Ve dnech 14.–19. 2. 2020 proběhla v německém Stuttgartu světová olympiáda kuchařů – IKA Culinary Olympics 2020.
Své síly zde poměřili nejlepší kuchaři z celého světa a nechyběli ani zástupci z Česka.
Tým firmy Aramark ČR si přivezl bronzové medaile!
Přinášíme Vám video záznam z této události!
Veletrh FOR GASTRO & HOTEL je již zavedenou akcí v ČR, známou především mezi profesionály z oboru HoReCa, kteří ji pravidelně navštěvují.
V letošním roce se veletrh nově uskuteční v kratším termínu od 1. do 3. 10. 2020. První dva dny veletrhu budou kontraktační, určené výhradně pro profesionály z oboru. Třetí den se veletrh otevře i pro širokou veřejnost z řad gurmánů a kulinářů.
Rok 2020 přinese oddělenou sekci pro interiérové vybavení hotelů a restaurací, firmy s touto nabídkou najdou návštěvníci v HALE 5, sektor A+ B.
Bude pozvána nová hotelová klientela a představíme ukázkové studie a nové technologie pro využití v hotelovém průmyslu.
V HALE 5B bude probíhat k tomuto tématu odborný doprovodný program. Každý profesionál najde své téma, které ho zajímá, případně které může využít pro vylepšení svých služeb i ušetření nákladů na provoz ubytovacího zařízení.
Veletrh nese podtitulek mezinárodní. Proto i letos je naším přáním rozšířit řady zahraničních firem s novými inovacemi, které dodají našim profesionálům nové impulsy a inspirace. Je vidět, že o český trh je v zahraničí velký zájem a pro ČR se otevírají stále nové obchodní příležitosti. Posláním veletrhu je nejen propojení nabídky a poptávky, ale nese s sebou i edukativní charakter. Tematické prezentace a workshopy jsou proto jeho nedílnou součástí. Letos chceme představit ukázky mezinárodní kuchyně se špičkovými a světově uznávanými šéfkuchaři. Těšte se spolu s námi a zapište si termín veletrhu do vašeho kalendáře! Přejeme všem zúčastněným firmám i návštěvníkům úspěšný nejen letošní rok 2020, ale i naplnění všech nových přání a očekávání.
Zveme Vás na největší prezentaci gastronomie v Praze. Veletrh FOR GASTRO & HOTEL je určen především profesionálům z odvětví HoReCa a milovníkům kvalitní kuchyně.
Máte novinku pro tuto cílovou skupinu? Pak využijte možnosti přihlásit se na veletrh v nejpříznivějších cenách do 30. dubna 2020. Využijete tak i výhodu výběru atraktivnějšího umístění.
Více o veletrhu zde.
ZÁKLADNÍ STATISTICKÉ ÚDAJE VELETRHU: |
Počet vystavovatelů: 320 |
Počet zahraničních vystavovatelů: 29 |
Počet států: 16 |
Čistá výstavní plocha (v m2): 8 036 |
Hrubá výstavní plocha (v m2): 16 300 |
Počet návštěvníků: 30 850 |
Počet akreditovaných novinářů: 78 |
Všem zúčastněným firmám, vystavovatelům děkujeme za účast a všem partnerům, svazům, asociacím a institucím děkujeme za maximální podporu a pomoc s přípravou veletrhu.
Těšíme se spolupráci v příštím roce 2020 opět v PVA EXPO PRAHA.
Ve fotogalerii naleznete výběr fotografií z veletrhu.
Také v letošním roce proběhla v rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL soutěž GRAND PRIX, a to konkrétně ve dvou kategoriích. Jednalo se o kategorii technologie a vybavení a kategorii potraviny a nápoje. Umístění v soutěži bylo následující:
technologie a vybavení:
1. místo: Lyotrade Freeze Dryers, s.r.o. za Lyofilizátor potravin pro živnostníky a malé podnikatele,
2. místo: czECO s.r.o. za EcoBurner/EcoServe,
3. místo: Robot Coupé za Robot Cook,
četné uznání: TVAR výrobní družstvo Pardubice za Kelímek na kávu 250 ml – pro opakované použití.
potraviny a nápoje:
1. místo: Chovaneček s.r.o. za Pršuto KACHNÍ PRSA
2. místo: Cambodian s.r.o. za Kampotský pepř
3. místo: Bio Verich s.r.o. za Bio sterilovaný patizon
čestné uznání: TITBIT, s.r.o. za Cibuerger.
Na veletrhu byly ohodnoceny také nejpůsobivější expozice v obou kategoriích v soutěži TOP EXPO.
V kategorii technologie a vybavení zvítězila expozice HOLAS Lighting, s.r.o. V kategorii potraviny a nápoje obdržela toto ocenění firma Nestlé Česko, s.r.o.
Přinášíme Vám výsledky celonárodní soutěže KUCHAŘ ROKU 2019 - 2020:
1. místo – Vojtěch Petržela, kuchař/student
2. místo - Přemysl Douša, šéfkuchař restaurace Sokolovna Průhonice
3. místo – Tomáš Horák, Executive Chef de Cusine, Restaurace atelier Triton - Adria Hotel, Praha 1
Letňanské výstaviště PVA EXPO PRAHA již tradičně na podzim hostí veletrhy FOR INTERIOR a FOR GASTRO & HOTEL. Při slavnostním zahájení ve čtvrtek 10. 10. přestřihla pásku generální ředitelka AMSP Eva Svobodová, generální ředitel CzechTourism Jan Herget a ředitelka obchodního týmu veletrhů bydlení a gastronomie Maria Wohlrabová. Na zahájení navázal již 3. ročník odborného KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL na téma Úspěšný podnik v digitální době. Na veletrzích se na vás až do neděle 13. 10. těší více než 500 vystavovatelů z Česka a zahraničí. Chybět nebudou zajímavé workshopy, přednášky a soutěže.
Praha 10. října 2019 – Mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL vstupuje do 9. ročníku. Ve dnech 10. až 13. října představí v PVA EXPO PRAHA novinky a trendy napříč segmentem HoReCa, nové technologie i produkty, nejlepší kuchaře v Česku i soutěže a exhibice barmanů a baristů. Odborným vrcholem veletrhu je kongres s tématem Úspěšný podnik v digitální době. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD.
Ford si vás jako titulární partner společnosti ABF, a.s. dovoluje pozvat na prezentaci vozů ve Vstupní hale I. Hlavní hvězdou bude Auto roku 2019 v České republice – Ford Focus. Společnost mu budou dělat například hybridní Mondeo a osmiválcový Mustang! Přítomní specialisté z Ford AMB vám rádi poradí s výběrem vozu a vhodné formy financování nebo pojištění. Řekněte si o nabídku ZDE. Více o vozech na www.ford.cz.
Navštivte veletrh FOR GASTRO & HOTEL a nenechte si ujít atraktivní program GASTRO TOUR - přednášky, workshopy, semináře s ochutnávkami a setkání s řadou špičkových gastronomů. Účast na programu je pro návštěvníky z oboru BEZPLATNÁ, po registraci vám zašleme vstupenku na veletrh FOR GASTRO & HOTEL ZDARMA!
Souběžně budete mít příležitost shlédnout finále soutěže Kuchař roku 2019.
Setkejte se s řadou předních gastronomů, nechte se inspirovat a seznámit se s aktuálními trendy, využijte možnosti diskusí a konzultací s předními odborníky gastronomii.
Nově je první den konání veletrhu FOR GASTRO & HOTEL čtvrtek 10.10.2019 určen především pro odbornou veřejnost – profesionály z oboru HoReCa.
Odborný návštěvník se musí po předložení vstupenky v areálu PVA EXPO PRAHA registrovat na dvou vyznačených registračních stanovištích: při vstupu do HALY 1 a před vstupem do HALY 5 – v HALE 2D.
Po registraci dostane návštěvník speciální průkaz - ODBORNÝ NÁVŠTĚVNÍK. Tento průkaz návštěvníky – profesionály opravňuje k pohybu po celém areálu, především pak v prostorách veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, HALA 1 a HALA 5. Doporučujeme nosit tento průkaz pro odborné návštěvníky na viditelném místě.
Při ztrátě tohoto průkazu se musí odborný návštěvník znovu zaregistrovat nebo se prokázat vstupenkou, kterou předkládal před registrací. Proto doporučujeme ponechat si Vaši vstupenku po celou dobu návštěvy u sebe.
Veletrh FOR GASTRO se nám blíží a i letos bude společnost ABF a.s. ve spolupráci s partnery oceňovat vítěze soutěží veletrhu GRAND PRIX a TOP EXPO.
Pokud máte zajímavý exponát, o kterém si myslíte, že by mohl získat ocenění, neváhejte a přihlaste se do soutěže GRAND PRIX. Termín uzávěrky přihlášek je prodloužen do 30. 9. 2019.
Všechny přihlášené exponáty budou propagovány na webových stránkách a Facebooku a po zahájení veletrhu označeny organizátorem ABF, a.s.
Seznam vítězných exponátů bude zveřejněn také v tiskové a závěrečné zprávě. Výsledky budou vyhlášeny v pátek 11. 10. 2019 v odpoledních hodinách v HALE 5 sektor A, pódium doprovodných programů AKC ČR a GASTRO TOUR.
Vyplnitelná přihláška ke stažení zde.
Společnost ABF, a.s. se distancuje od praktik firem International Fairs Directory, Expo Guide, MULPOR Company S.A., FAIR Guide, Construct Data, které nabízejí uveřejnění firemních údajů v internetovém katalogu veletrhů a vystavovatelů. Ačkoliv nabídka na uveřejnění údajů v katalogu se prezentuje jako bezplatná, po vyplnění a odeslání údajů přijde klientovi faktura na úhradu bezmála 1200 EUR za rok.
Dále společnost ABF, a.s. prohlašuje, že nikdy neudělila výše uvedeným společnostem souhlas k užívání či propagaci chráněných názvů či log veletrhů pořádaných ABF, a. s. a k oslovování jednotlivých vystavovatelů jménem pořadatele veletrhu.
Pověřujeme výhradně společnost CS katalogy s.r.o. ke sběru podkladů a tvorbě katalogu vystavovatelů a průvodce návštěvníka pro veletržní akce pořádané společností ABF, a.s.
Výše zmíněné společnosti udělujeme souhlas k užívání a propagaci chráněných názvů a log veletrhů a k oslovování jednotlivých vystavovatelů jménem pořadatele veletrhu.
Tradiční jídla, vybrané potraviny i tamní delikátní nápoje – chuť Korejské republiky rozvibruje chuťové buňky návštěvníků, kteří ve dnech 10. až 13. října navštíví veletrh FOR GASTRO & HOTEL v pražských Letňanech.
Korejský gastro svět s přehlídkou toho nejlepšího, co země Dálného východu nabízí, se představí všem, kteří v říjnu zavítají na nejvýznamnější oborovou událost v Česku. Pod záštitou Velvyslanectví Korejské republiky, se návštěvníci setkají s produkty potravinového obchodu PAN ASIA a korejské tradiční likérové společnosti LEEGANGJU. Ochutnávat se v Hale 2D budou pokrmy, potraviny, nápoje, ale také třeba koktejly.
To nejlepší z výrazné korejské kuchyně připraví čtveřice předních korejských restaurací v Česku, kdy se každý den veletrhu představí jeden z vyhlášených podniků – KIMCHI Restaurace (čtvrtek), Bab rýže (pátek), Pocha (sobota) a Kuře;dak (neděle). Pro milovníky vaření budou připraveny také kurzy vaření korejského jídla.
Milujete exotické chutě a zajímá vás kuchyně této země Dálného východu? Pak si nenechte ujít říjnový veletrh FOR GASTRO & HOTEL v PVA EXPO PRAHA. Více na: www.for-gastro.cz.