V souvislosti s aktuálním vývojem epidemiologické situace v ČR dnes přistoupilo Ministerstvo zdravotnictví k dalším protiepidemickým opatřením. Ta se však týkají především stravovacích zařízení a sportovních akcí. Výstavy a veletrhy nepředstavují zvýšené epidemiologické riziko a jejich konání pokračuje.
Posílení zdravotně-organizačních opatření v PVA EXPO PRAHA nadchlo i ministra Karla Havlíčka, který se zúčastnil slavnostního zahájení veletrhů FOR ARCH a FOR GARDEN! I my se na vás už těšíme na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, příští týden od 1.-3.10.2020.
Přestože ve středu 16. září oznámilo ministerstvo zdravotnictví zavedení zpřísňujících protiepidemických opatření, veletrhy zůstávají v nastaveném režimu a podzimní veletržní sezóna v Letňanech pokračuje podle plánu. Jak ukázaly již realizované akce AUTOSHOW PRAHA, FOR PETS a FOR DECOR & HOME, na výstavišti PVA EXPO PRAHA se úspěšně podařilo nastavit zdravotně-organizační opatření, která maximálně zajišťují bezpečnost a komfort návštěvníků a vystavovatelů.
Nejpohodlnější cesta k objednání jídla s nejpestřejším výběrem restaurací a s rozvozem ve všech krajích České republiky. Dáme jídlo je největší česká služba rozvozu jídla, která spolupracuje s téměř 4 000 restauracemi ve 170 obcích po celé České republice. Objednání jídla ještě nikdy nebylo jednodušší. Letos se Vám představí Dáme Jídlo na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, navštivte jejich expozici č. 1G71 a zkusit vyhrát některou z cen na kole štěstí. Více na www.damejidlo.cz
Desátý veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL se koná od 1. do 3. října 2020 na výstavišti PVA EXPO PRAHA. Letošní ročník je klíčovou příležitostí pro tuzemské podnikatele a firmy, kterým umožní setkání s odborníky, obchodními partnery i veřejností. Kromě novinek a technologií z oboru je připraven i atraktivní doprovodný program. Letňanský areál zajistí bezpečí a komfort návštěvníků i vystavovatelů. Více se dočtěte zde.
Největší česká automobilová výstava AUTOSHOW PRAHA byla prvním a také úspěšným bodem veletržní sezóny letňanského výstaviště PVA EXPO PRAHA. Premiérová událost podzimu prověřila nově nastavená organizační a zdravotnická pravidla na výstavišti a ukázala, že je možné zajistit plynulý a bezpečný průběh akcí i s potřebnými opatřeními. Ve dnech 28. až 30. srpna vzbudila AUTOSHOW PRAHA velký zájem veřejnosti a během tří dnů ji navštívily tisíce lidí.
Veletrh je letos citelně oslaben o zahraniční firmy a jejich novinky, jelikož nadále trvají jisté omezení a obavy z karantén v případě cest do zahraniční. Takže letošní veletrh se plně a výhradně věnuje českým firmám a podnikání u nás. Veletrh vždy byl, je i bude prostředníkem setkání odborníků, obchodních partnerů a odborné i laické veřejnosti v oboru HoReCa. I to je jeden z klíčových důvodů, proč je naším přáním letošní veletrh zachovat a udržet vaši důvěru v podnikání i v naší akci samotnou. Možnost přímého osobního kontaktu s klientem i konkurencí, považujeme za jednu z důležitých součástí úspěšného obchodu.
Samozřejmě s ohledem na zdraví a bezpečnost všech, letňanský areál se na podzimních veletrzích promění v zónu s maximální bezpečností a jsme plně připraveni zajistit bezpečí a komfort návštěvníků i vystavovatelů.
Veletrhu se letos účastní kromě klíčových partnerů také stěžejní firmy na trhu jak z řad technologií RETIGO, GAMA HOLDING, CESK, GASTROART, A.T. FORNAX, Tes Chotěboř, GASTROEXIN a další, dále potraviny, nápoje i přední dodavatelé do hotelnictví, kde se v rámci doprovodného programu představí nové technologie a zajímavé inspirace pro hoteliéry. Těšte se také na novinky v rámci GASTRO TOURU. Konkrétní upoutávky vystavovatelů najdete ZDE.
Děkujeme všem zúčastněným, jak firmám, tak i návštěvníkům za projevenou důvěru a těšíme se na setkání s Vámi.
Přípravný tým veletrhu FOR GASTRO & HOTEL
Vážení návštěvníci veletrhu,
Vaše zdraví a bezpečnost je pro nás prioritou.
Letňanské výstaviště čeká letos velká premiéra. PVA EXPO PRAHA se na více než 2 měsíce promění v jedinečný kulturní areál!
Příběh našeho výstaviště píšeme řadu let a nyní do něj přidáváme další kapitolu – PRAGUE KEMP LETŇANY. V rámci tohoto unikátního projektu si budete moci od 13. 6. do 21. 8. vychutnat více než 60 kulturních představení pod širým nebem. Vždy od úterý do neděle budou na programu koncerty, divadelní hry nebo filmy.
NA KOHO SE MŮŽETE TĚŠIT?
Kulturní léto zahájí v sobotu 13. 6. svým koncertem James Cole, na kterého v neděli 14. 6. naváže Prague Film Orchestra. Vystoupení dále potvrdily legendy a hvězdy hudební scény jako Olympic, Arakain, Petra Janů, Václav Neckář & Bacily, Leoš Mareš, Hana Zagorová a Petr Rezek, Michal David, Petr Kolář, Visací Zámek, Rybičky 48, Jelen, Debbi nebo Prague Film Orchestra. O divadelní zážitek se pak postarají hry Natěrač nebo Příště ho zabiju sám!
LETNÍ SCÉNA, JAK MÁ BÝT
Díky prvotřídní letní scéně si vždy užijete skvělou show, ze které se vám ani nebude chtít odejít! Připravena bude stage o rozměrech 16 x 11 metrů s LED rozjížděcí stěnou a vysoce kvalitní zvukovou technikou. Na místě najdete také stánky s občerstvením, aby vám během večera opravdu nic nechybělo. Všechno samozřejmě zvládneme za dodržení vládních bezpečnostních opatření. :)
PROGRAM NEUSTÁLE AKTUALIZUJEME: https://praguekemp.cz/#schedule
ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK: https://vstupenky-pva.cz/
Podle typu akce si můžete vybrat vstupenku na STÁNÍ nebo pro AUTOMOBIL.
Kapacita akcí je OMEZENA: do 21. 6. – 500 osob | od 22. 6. – 1 000 osob
NOVINKY A SOUTĚŽE O VSTUPENKY JIŽ BRZY NA FACEBOOKU A INSTAGRAMU
Projekt „Zachraň svoji hospodu“ má za cíl pomoci restauracím přežít těžké období a udržet kontakt se zákazníky i v době krize. Jednoduchá aplikace nabízí možnost on-line objednání a přináší restauracím rozšířené možnosti pro komunikaci se zákazníkem.
Restaurace musely v době krize změnit svůj způsob prodeje a začaly nabízet vlastní rozvozy, donášky a výdejová okénka. Samotná organizace celého procesu je stojí nemalé úsilí a ne všichni jsou dostatečně technicky zdatní, aby si zajistili aspoň částečnou automatizaci celého procesu.
Registrace do projektu „Zachraň svoji hospodu“ umožní restauracím, zveřejnit svoji nabídku v aplikaci Já, číšník. Jednoduše přijímat objednávky přímo do pokladního systému a díky všem dostupným komunikačním kanálům udržet kontakt se svými zákazníky.
Zákazník si může aplikaci Já, číšník stáhnout do svého telefonu nebo do ní vstoupit pomocí webového prohlížeče. Při registraci vyplní platební kartu pro bezpečnou bezkontaktní platbu a může začít objednávat z dostupných restaurací.
Celý systém nabízí i řadu komunikačních prostředků pro kontakt restaurace se zákazníkem, ale také pro zákazníky mezi sebou. Je možné si psát zprávy, vkládat fotky na zeď restaurace a pomocí videochatu zasednout k virtuálním stolům. Vznikla tak vlastně 1. virtuální restaurace na světě, kde se lidé z bezpečí domova mohou setkat s přáteli u společného obědového menu nebo večerní láhve vína.
Zapojení do projektu je v období krize zcela zdarma.
Web projektu: https://www.zachransvojihospodu.cz/
Vysvětlení smyslu projektu: https://www.youtube.com/watch?v=MIgtrBYWQSo
Podrobný popis registrace pro restaurace: https://www.youtube.com/watch?v=CIhgEjpL2Hw
Ukázka možností virtuální restaurace: https://www.youtube.com/watch?v=fyB6t5hz5Yc
Český výrobce nabízí jednoduché s bezdotykovým rozprašovačem na tekutinu či gel a nebo hotové stanice s umyvadlem, držáky, s vlastním zdrojem vody a nádrže na odpad.
Ceny a specifikace naleznete na webu:
https://www.eshop-gastro.cz/koronavirus/
Výrobky jsou naplněny desinfekcí a dají se dále doplňovat. Varianta na gel je použitelná rovněž na tekuté mýdlo.
Uvedené výrobky jsou cenově dostupné, vyráběny a montovány v Kamenném Újezdě.
Výrobní kapacita 200-450 stojanů a držáků denně (7 dní v týdnu).
Nerezové stojany, držáky a mobilní hygienické stanice s bezdotykovými dávkovači alkoholové dezinfekce (např. Anti-COVID) nebo antibakteriálního gelu zakoupíte na www.hygiena-covid19.cz. Pro bližší informace nás prosím neváhejte kontaktovat na emailu podpora@gastro.cz či na tel. č. 770 195 112. Dostupnost výrobků 7-14 dní dle vyřizovaných objednávek.
Více info zde.
Letošní jubilejní ročník veletrhu proběhne v plánovaném termínu a věříme, že si jej nenecháte ujít.
Pro firmy a zájemce o účast na veletrhu dáváme s ohledem na situaci v Evropě delší čas pro promyšlení a naplánování účasti posunutím první cenové uzávěrky do 30.6.2020.
Veletrh plánovaný na letošní podzim Vám pomůže zviditelnit se na trhu v odvětví HoReCa a opět navázat obchodní vztahy s profesionální i laickou veřejností.
Nastavujeme akci pro firmy z oboru tak, aby byl jejich návrat do běžného režimu co nejrychlejší a ekonomicky nejefektivnější.
Místo klasické dubnové uzávěrky nejvýhodnějších cen pro vystavovatele je tento termín prodloužen do 30. června 2020.
Více zde.
Ve dnech 14.–19. 2. 2020 proběhla v německém Stuttgartu světová olympiáda kuchařů – IKA Culinary Olympics 2020.
Své síly zde poměřili nejlepší kuchaři z celého světa a nechyběli ani zástupci z Česka.
Tým firmy Aramark ČR si přivezl bronzové medaile!
Přinášíme Vám video záznam z této události!
Veletrh FOR GASTRO & HOTEL je již zavedenou akcí v ČR, známou především mezi profesionály z oboru HoReCa, kteří ji pravidelně navštěvují.
V letošním roce se veletrh nově uskuteční v kratším termínu od 1. do 3. 10. 2020. První dva dny veletrhu budou kontraktační, určené výhradně pro profesionály z oboru. Třetí den se veletrh otevře i pro širokou veřejnost z řad gurmánů a kulinářů.
Rok 2020 přinese oddělenou sekci pro interiérové vybavení hotelů a restaurací, firmy s touto nabídkou najdou návštěvníci v HALE 5, sektor A+ B.
Bude pozvána nová hotelová klientela a představíme ukázkové studie a nové technologie pro využití v hotelovém průmyslu.
V HALE 5B bude probíhat k tomuto tématu odborný doprovodný program. Každý profesionál najde své téma, které ho zajímá, případně které může využít pro vylepšení svých služeb i ušetření nákladů na provoz ubytovacího zařízení.
Veletrh nese podtitulek mezinárodní. Proto i letos je naším přáním rozšířit řady zahraničních firem s novými inovacemi, které dodají našim profesionálům nové impulsy a inspirace. Je vidět, že o český trh je v zahraničí velký zájem a pro ČR se otevírají stále nové obchodní příležitosti. Posláním veletrhu je nejen propojení nabídky a poptávky, ale nese s sebou i edukativní charakter. Tematické prezentace a workshopy jsou proto jeho nedílnou součástí. Letos chceme představit ukázky mezinárodní kuchyně se špičkovými a světově uznávanými šéfkuchaři. Těšte se spolu s námi a zapište si termín veletrhu do vašeho kalendáře! Přejeme všem zúčastněným firmám i návštěvníkům úspěšný nejen letošní rok 2020, ale i naplnění všech nových přání a očekávání.
Zveme Vás na největší prezentaci gastronomie v Praze. Veletrh FOR GASTRO & HOTEL je určen především profesionálům z odvětví HoReCa a milovníkům kvalitní kuchyně.
Máte novinku pro tuto cílovou skupinu? Pak využijte možnosti přihlásit se na veletrh v nejpříznivějších cenách do 30. dubna 2020. Využijete tak i výhodu výběru atraktivnějšího umístění.
Více o veletrhu zde.
ZÁKLADNÍ STATISTICKÉ ÚDAJE VELETRHU: |
Počet vystavovatelů: 320 |
Počet zahraničních vystavovatelů: 29 |
Počet států: 16 |
Čistá výstavní plocha (v m2): 8 036 |
Hrubá výstavní plocha (v m2): 16 300 |
Počet návštěvníků: 30 850 |
Počet akreditovaných novinářů: 78 |
Všem zúčastněným firmám, vystavovatelům děkujeme za účast a všem partnerům, svazům, asociacím a institucím děkujeme za maximální podporu a pomoc s přípravou veletrhu.
Těšíme se spolupráci v příštím roce 2020 opět v PVA EXPO PRAHA.
Ve fotogalerii naleznete výběr fotografií z veletrhu.
Také v letošním roce proběhla v rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL soutěž GRAND PRIX, a to konkrétně ve dvou kategoriích. Jednalo se o kategorii technologie a vybavení a kategorii potraviny a nápoje. Umístění v soutěži bylo následující:
technologie a vybavení:
1. místo: Lyotrade Freeze Dryers, s.r.o. za Lyofilizátor potravin pro živnostníky a malé podnikatele,
2. místo: czECO s.r.o. za EcoBurner/EcoServe,
3. místo: Robot Coupé za Robot Cook,
četné uznání: TVAR výrobní družstvo Pardubice za Kelímek na kávu 250 ml – pro opakované použití.
potraviny a nápoje:
1. místo: Chovaneček s.r.o. za Pršuto KACHNÍ PRSA
2. místo: Cambodian s.r.o. za Kampotský pepř
3. místo: Bio Verich s.r.o. za Bio sterilovaný patizon
čestné uznání: TITBIT, s.r.o. za Cibuerger.
Na veletrhu byly ohodnoceny také nejpůsobivější expozice v obou kategoriích v soutěži TOP EXPO.
V kategorii technologie a vybavení zvítězila expozice HOLAS Lighting, s.r.o. V kategorii potraviny a nápoje obdržela toto ocenění firma Nestlé Česko, s.r.o.
Přinášíme Vám výsledky celonárodní soutěže KUCHAŘ ROKU 2019 - 2020:
1. místo – Vojtěch Petržela, kuchař/student
2. místo - Přemysl Douša, šéfkuchař restaurace Sokolovna Průhonice
3. místo – Tomáš Horák, Executive Chef de Cusine, Restaurace atelier Triton - Adria Hotel, Praha 1
Letňanské výstaviště PVA EXPO PRAHA již tradičně na podzim hostí veletrhy FOR INTERIOR a FOR GASTRO & HOTEL. Při slavnostním zahájení ve čtvrtek 10. 10. přestřihla pásku generální ředitelka AMSP Eva Svobodová, generální ředitel CzechTourism Jan Herget a ředitelka obchodního týmu veletrhů bydlení a gastronomie Maria Wohlrabová. Na zahájení navázal již 3. ročník odborného KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL na téma Úspěšný podnik v digitální době. Na veletrzích se na vás až do neděle 13. 10. těší více než 500 vystavovatelů z Česka a zahraničí. Chybět nebudou zajímavé workshopy, přednášky a soutěže.
Praha 10. října 2019 – Mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL vstupuje do 9. ročníku. Ve dnech 10. až 13. října představí v PVA EXPO PRAHA novinky a trendy napříč segmentem HoReCa, nové technologie i produkty, nejlepší kuchaře v Česku i soutěže a exhibice barmanů a baristů. Odborným vrcholem veletrhu je kongres s tématem Úspěšný podnik v digitální době. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD.
Ford si vás jako titulární partner společnosti ABF, a.s. dovoluje pozvat na prezentaci vozů ve Vstupní hale I. Hlavní hvězdou bude Auto roku 2019 v České republice – Ford Focus. Společnost mu budou dělat například hybridní Mondeo a osmiválcový Mustang! Přítomní specialisté z Ford AMB vám rádi poradí s výběrem vozu a vhodné formy financování nebo pojištění. Řekněte si o nabídku ZDE. Více o vozech na www.ford.cz.
Navštivte veletrh FOR GASTRO & HOTEL a nenechte si ujít atraktivní program GASTRO TOUR - přednášky, workshopy, semináře s ochutnávkami a setkání s řadou špičkových gastronomů. Účast na programu je pro návštěvníky z oboru BEZPLATNÁ, po registraci vám zašleme vstupenku na veletrh FOR GASTRO & HOTEL ZDARMA!
Souběžně budete mít příležitost shlédnout finále soutěže Kuchař roku 2019.
Setkejte se s řadou předních gastronomů, nechte se inspirovat a seznámit se s aktuálními trendy, využijte možnosti diskusí a konzultací s předními odborníky gastronomii.
Nově je první den konání veletrhu FOR GASTRO & HOTEL čtvrtek 10.10.2019 určen především pro odbornou veřejnost – profesionály z oboru HoReCa.
Odborný návštěvník se musí po předložení vstupenky v areálu PVA EXPO PRAHA registrovat na dvou vyznačených registračních stanovištích: při vstupu do HALY 1 a před vstupem do HALY 5 – v HALE 2D.
Po registraci dostane návštěvník speciální průkaz - ODBORNÝ NÁVŠTĚVNÍK. Tento průkaz návštěvníky – profesionály opravňuje k pohybu po celém areálu, především pak v prostorách veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, HALA 1 a HALA 5. Doporučujeme nosit tento průkaz pro odborné návštěvníky na viditelném místě.
Při ztrátě tohoto průkazu se musí odborný návštěvník znovu zaregistrovat nebo se prokázat vstupenkou, kterou předkládal před registrací. Proto doporučujeme ponechat si Vaši vstupenku po celou dobu návštěvy u sebe.
Veletrh FOR GASTRO se nám blíží a i letos bude společnost ABF a.s. ve spolupráci s partnery oceňovat vítěze soutěží veletrhu GRAND PRIX a TOP EXPO.
Pokud máte zajímavý exponát, o kterém si myslíte, že by mohl získat ocenění, neváhejte a přihlaste se do soutěže GRAND PRIX. Termín uzávěrky přihlášek je prodloužen do 30. 9. 2019.
Všechny přihlášené exponáty budou propagovány na webových stránkách a Facebooku a po zahájení veletrhu označeny organizátorem ABF, a.s.
Seznam vítězných exponátů bude zveřejněn také v tiskové a závěrečné zprávě. Výsledky budou vyhlášeny v pátek 11. 10. 2019 v odpoledních hodinách v HALE 5 sektor A, pódium doprovodných programů AKC ČR a GASTRO TOUR.
Vyplnitelná přihláška ke stažení zde.
Společnost ABF, a.s. se distancuje od praktik firem International Fairs Directory, Expo Guide, MULPOR Company S.A., FAIR Guide, Construct Data, které nabízejí uveřejnění firemních údajů v internetovém katalogu veletrhů a vystavovatelů. Ačkoliv nabídka na uveřejnění údajů v katalogu se prezentuje jako bezplatná, po vyplnění a odeslání údajů přijde klientovi faktura na úhradu bezmála 1200 EUR za rok.
Dále společnost ABF, a.s. prohlašuje, že nikdy neudělila výše uvedeným společnostem souhlas k užívání či propagaci chráněných názvů či log veletrhů pořádaných ABF, a. s. a k oslovování jednotlivých vystavovatelů jménem pořadatele veletrhu.
Pověřujeme výhradně společnost CS katalogy s.r.o. ke sběru podkladů a tvorbě katalogu vystavovatelů a průvodce návštěvníka pro veletržní akce pořádané společností ABF, a.s.
Výše zmíněné společnosti udělujeme souhlas k užívání a propagaci chráněných názvů a log veletrhů a k oslovování jednotlivých vystavovatelů jménem pořadatele veletrhu.
Tradiční jídla, vybrané potraviny i tamní delikátní nápoje – chuť Korejské republiky rozvibruje chuťové buňky návštěvníků, kteří ve dnech 10. až 13. října navštíví veletrh FOR GASTRO & HOTEL v pražských Letňanech.
Korejský gastro svět s přehlídkou toho nejlepšího, co země Dálného východu nabízí, se představí všem, kteří v říjnu zavítají na nejvýznamnější oborovou událost v Česku. Pod záštitou Velvyslanectví Korejské republiky, se návštěvníci setkají s produkty potravinového obchodu PAN ASIA a korejské tradiční likérové společnosti LEEGANGJU. Ochutnávat se v Hale 2D budou pokrmy, potraviny, nápoje, ale také třeba koktejly.
To nejlepší z výrazné korejské kuchyně připraví čtveřice předních korejských restaurací v Česku, kdy se každý den veletrhu představí jeden z vyhlášených podniků – KIMCHI Restaurace (čtvrtek), Bab rýže (pátek), Pocha (sobota) a Kuře;dak (neděle). Pro milovníky vaření budou připraveny také kurzy vaření korejského jídla.
Milujete exotické chutě a zajímá vás kuchyně této země Dálného východu? Pak si nenechte ujít říjnový veletrh FOR GASTRO & HOTEL v PVA EXPO PRAHA. Více na: www.for-gastro.cz.
Veletrh FOR GASTRO & HOTEL již finišuje své poslední přípravy.
První den veletrhu 10.10.2019 je kontraktační den, určený pro odborníky a profesionály z oboru HoReCa.
Letošní 9.ročník bude opět plný zajímavostí a novinek. Na veletrh přijíždí desítky nových firem ze zahraničí, zastoupeno máme 15 zemí převážně z Evropy.
Přijeďte se inspirovat novými technologiemi a inovacemi. Moderní technologie a digitalizace představí též odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL, který je již třetím rokem součástí veletrhu a koná se 10.10.2019 v kongresovém sále v prvním patře Vstupní haly II. Více o něm a registrace: www.kongresforgastro.cz
Asociace kuchařů a cukrářů ČR pořádá v rámci veletrhu KUCHAŘE ROKU 2019. Opět se představí programová scéna zajímavostí pod GASTRO TOUR, milovníci vína ocení přehlídku menších a středních vinařství, vinoték i pohostinských zařízení u nás i v zahraničí spojenou s degustacemi a možností nákupu.
WINE ZONE & TAPAS najdete v HALE 5D na výstavišti PVA EXPO PRAHA pouze ve dnech 11.-13.10.2019.
Připravujeme řadu zajímavých přednášek, konferencí a seminářů.
Pro případné zájemce o účast můžeme nabídnout poslední volná místa maximálně do konce srpna 2019. Neváhejte nás kontaktovat na: http://for-gastro.cz/kontakt/
Již po šesté redakce Gastro & Hotel oslovila gastronomické specialisty, kteří o gastronomii a restauracích píší, tedy ne kuchaře,
ne manažery, ne lidi pracující přímo v restauracích nebo v dodavatelských firmách, ale novináře, foodblogery a gourmety
hodnotící restaurace. Každý z nich měl sestavit vlastní žebříček deseti nejzajímavějších českých kuchařů roku 2018,
určit jednoho zahraničního, jmenovat jednoho kandidáta na Objev roku, nominovat jednoho kuchaře jako Hvězdu gastronomie
do Síně slávy a podruhé se letos volilo také v kategorii Zlatý cukrář. Více o vyhlášení vítěze najdete v tiskové zprávě - ke stažení zde.
Na podzimním veletrhu FOR GASTRO & HOTEL bude pořádána v rámci doprovodného programu přehlídka mezinárodních vinařství - WINE ZONE & TAPAS. Akce proběhne ve dnech 11.-13.10.2019. ( pátek - neděle )
Celý projekt WINEZONE.CZ je založen na spolupráci hlavně menších a středních vinařství, vinoték a pohostinských zařízení u nás i v zahraničí.
Pravidelným pořádáním degustací vína a vzdělávacího systému je budován vztah k vínu a jeho kultuře u koncového zákazníka.
Cílem vzniku klubové základny je podpořit trh s VINAŘSKOU TURISTIKOU.
Více na www.winezone.cz
Nejvýznamnějším dnem pro profesionály bude čtvrtek 10.10.2019, který je určen pouze pro odborníky. V tento den se koná také KONGRES FOR GASTRO & HOTEL s ústředním tématem „Úspěšný podnik v digitální době.“ Veletrh rozšíří své prostory nově o HALU 2D a HALU 5, kde se představí mimo jiné také technologická zajímavost – unikátní mobilní restaurace od společnosti ALMIRO Hospitality.
Veletrh bude hostit prestižní kuchařské soutěže. Pod taktovkou Asociace kuchařů a cukrářů ČR proběhne již tradiční celonárodní soutěž KUCHAŘ ROKU 2019. Společnost MAKRO pořádá 7. ročník soutěže MAKRO kuchařský pětiboj mladých talentů. Těšit se můžete na burzu pracovních příležitostí v gastronomii a hotelnictví. Akci organizuje pracovní portál Gastro-Jobs.cz. Zúčastní se jí desítky vystavovatelů z řad významných hotelových řetězců a restaurací. Akce přivítá na stovky zájemců o zaměstnání v oboru HoReCa.
prezentace zde:
Nejvýznamnější akcí pro profesionály bude první den veletrhu 10.10.2019 odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL. Jeho ústředním tématem bude Úspěšný podnik v digitální době. Pro účastníky bude připravena řada přednášek, workshopů i panelová debata s odborníky na téma Perspektivy pohostinství v ČR. Akci zakončí slavnostní galavečer, v rámci kterého budou uděleny ceny vydavatelství Vltava Labe Media podnikům z oblasti pohostinství. Více na: www.kongresforgastro.cz
Návštěvníci nejen z řad profesionálů se mohou těšit na již tradiční celonárodní soutěž KUCHAŘ ROKU 2019 pod taktovkou Asociace kuchařů a cukrářů ČR a oblíbený GASTRO TOUR od agentury T&M CREATIVE. Ten nabídne přehlídku inspirací a novinek v rámci programové zóny v HALE 5A.
10.10.2019 čtvrtek – první den veletrhu bude kontraktační a je určen výhradně pro odbornou veřejnost /B2B segment/. Z tohoto důvodu v první den veletrhu zdražujeme placené vstupné na 300,-Kč pro běžného návštěvníka. Více na: www.for-gastro.cz/navstevnik
Těšit se můžete na specializované burzy pracovních příležitostí v gastronomii a hotelnictví. Akci organizuje populární pracovní portál Gastro-Jobs.cz, zúčastní se desítky vystavovatelů z řad významných hotelových řetězců i restaurací a přivítá na stovky zájemců o zaměstnání v oboru Ho-ReCa. Na základě vysokého zájmu z prvního ročníku v roce 2018, jak ze strany zaměstnavatelů, tak i potenciálních zaměstnanců se můžete těšit na další ročník GastroJobs Career Day v ještě větším rozsahu. Bude probíhat první den veletrhu 10. října v HALE 5D.
Společnost ABF, a.s. se distancuje od praktik firem International Fairs Directory, Expo Guide, MULPOR Company S.A., FAIR Guide, Construct Data, které nabízejí uveřejnění firemních údajů v internetovém katalogu veletrhů a vystavovatelů. Ačkoliv nabídka na uveřejnění údajů v katalogu se prezentuje jako bezplatná, po vyplnění a odeslání údajů přijde klientovi faktura na úhradu bezmála 1200 EUR za rok.
Dále společnost ABF, a.s. prohlašuje, že nikdy neudělila výše uvedeným společnostem souhlas k užívání či propagaci chráněných názvů či log veletrhů pořádaných ABF, a. s. a k oslovování jednotlivých vystavovatelů jménem pořadatele veletrhu.
Pověřujeme výhradně společnost CS katalogy s.r.o. ke sběru podkladů a tvorbě katalogu vystavovatelů a průvodce návštěvníka pro veletržní akce pořádané společností ABF, a.s.
Výše zmíněné společnosti udělujeme souhlas k užívání a propagaci chráněných názvů a log veletrhů a k oslovování jednotlivých vystavovatelů jménem pořadatele veletrhu.
Přinášíme Vám výsledky soutěže GRAND PRIX FOR GASTRO & HOTEL 2018
Třech nejlepších produktů oceněných v kategorii technologie & vybavení a potravin & nápojů.
Letošní ročník veletrhu ocenil také velmi kvalitní a reprezentativní expozici na veletrhu cenou TOP EXPO a čestná uznání za kvalitní provedení.
ZÁKLADNÍ STATISTICKÉ ÚDAJE veletrhu:
Počet vystavovatelů: 306 |
Počet zahraničních vystavovatelů: 25 |
Počet států: 10 |
Čistá obsazená výstavní plocha (v m2): 7 935 |
Hrubá obsazená výstavní plocha (v m2): 15 500 |
Počet návštěvníků: 29 389 |
Počet akreditovaných novinářů: 143 |
Děkujeme všem zúčastněným, firmám, partnerům, svazům, asociacím i oborovým sdružením za účast na veletrhu. Svojí účastí jste přispěli k úspěšnému průběhu veletrhu a pestré nabídce produktů nejen z oboru HoReCa. Věříme, že naším společným přáním je, aby i nadále bylo pražské výstaviště PVA EXPO PRAHA místem setkání všech jejichž cílem je vidět a být viděn.
Na příští již 9. ročník veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2019 se můžete těšit v termínu 10. – 13. října 2019.
4.10.2018 - JUNIOR BEER COMPETITION - KOCOUR CUP
4.10.2018 - GORDON´S PINK JUNIOR BARTENDERS CUP 2018
5.10.2018 - BAILEYS JUNIOR MISTR KÁVY
5.10.2018 - MATCHA TEA - CZECH TEATENDERS CUP
6.10.2018 - GORDON´S PINK CUP – CZECH MIXOLOGIST CUP
Proběhl v rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2018. Po tři dny návštěvníci mohli sledovat práci šikovných rukou nejlepších cukrářů u nás.
Jejich práce a výsledky byly vyhlášeny na pódiu AKC ČR a GASTROTOUR v HALE 7.
Více informací : Tisková zpráva
V rámci slavnostního galavečera KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL byli 4. 10. 2018 vyhlášeni vítězové soutěže CENA VLTAVA LABE MEDIA. Ti si odnesli nejen prestižní titul, ale také trofej a 300.000 Kč na využití inzertního prostoru v titulech vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA. Soutěžilo se celkem ve 3 kategoriích a my ještě jednou gratulujeme vítězům:
1. Kategorie Start-up: ZAS a ZNOVA, Hlubočinka - Sulice
2. Kategorie Inovace: RYCHTA BRANDÝS, Brandýs nad Labem
3. Kategorie Koncept: Bistro Dynamica, Praha 5
Vydejte se do vítězných míst a my se těšíme se opět za rok!
Veletrhy, které každoročně potěší milovníky designu, profesionály z gastronomie i pravé gurmány byly slavnostně zahájeny. Pásku v Kongresovém sále přestřihli v dopoledních hodinách dne 4. 10. předseda představenstva ABF, a.s. Pavel Sehnal, náměstkyně ministra zemědělství Viera Šedivá, ředitelka odboru cestovního ruchu Ministerstva pro místní rozvoj Renata Králová a ředitel odboru podnikatelského prostředí a vnitřního obchodu Ministerstva průmyslu a obchodu Pavel Vinkler. Jak zaznělo v úvodních slovech, na veletrzích FOR INTERIOR a FOR GASTRO & HOTEL se letos návštěvníci mohou těšit na 7 nabitých výstavních hal, ve kterých se představí téměř 600 vystavovatelů z 12 států. A ještě jedno NEJ – veletrh FOR GASTRO & HOTEL je letos co do svého rozsahu největší ve své 8leté historii.
Na zahájení pak navázalo dlouho očekávané setkání lídrů českého pohostinství KONGRES FOR GASTRO & HOTEL, které odstartovalo panelovou debatou na téma Lidský faktor.
V rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL budete moci letos shlédnout také prezentaci projektu ČESKÉ A SLOVENSKÉ STAVBY STOLETÍ (1918 – 2018). Cílem projektu je ukázat úspěchy českého a slovenského stavitelství v průběhu uplynulých 100 let. Vypisovateli projektu jsou Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Slovenská komora stavebných inžinierov, Český svaz stavebních inženýrů, Slovenský zväz stavebných inžinierov a SIA – Rada pro výstavbu ČR.
Tento velkolepý projekt byl zařazen do Evropského roku kulturního dědictví 2018 a přispěje tak ke zviditelnění staveb, které nás obklopují a utvářejí naše životy, ovlivňují naše vztahy, prosperitu a naši budoucnost.
Expozici naleznete ve výstavní hale 1 pod čísly expozic 1B18 a 1C18.
Ford Motor Company, s.r.o. jako titulární partner společnosti ABF, a.s. si vás dovoluje pozvat na prezentaci modelů Ford ve Vstupní hale I. Hlavními hvězdami stánku bude nová generace modelu Focus a nový Mustang v limitované edici BULLITT. Přijďte si prohlédnout i nejprodávanější SUV Ford Kuga a širokou paletu velkoprostorových modelů Tourneo. Přítomní specialisté z auto MOTOL BENI a.s. Vám rádi poradí s výběrem vozu a vhodné formy financování nebo pojištění. Při příležitosti veletrhů FOR INTERIOR a FOR GASTRO & HOTEL je pro vás připravena zvýhodněná nabídka. Více o modelech Ford na www.ford.cz.
(Giovedì / čtvrtek 4.10.2018 proponiamo /: TAGLIATELLE alla farina di castagna con ragù di Cinghiale / KAŠTANOVÉ TAGLIATELLE S RAGÚ Z DIVOČÁKA
Venerdì / pátek 5.10.2018 proponiamo / budeme nabízet: SPAGHETTI alla CARBONARA / SPAGHETTI CARBONARA
Sabato / sobota 6.10.2018 proponiamo / budeme nabízet: RISOTTO con crema di Zucca & Tartufi e Porcini freschi / DÝŇOVÉ RIZOTO S ČERSTVÝMI HŘÍBKY A LANÝŽEM
Domenica / neděle 7.10.2018 proponiamo / budeme nabízet: PENNE al PESTO SICILIANO / PENNE SE SICILSKÝM PESTEM
Buon appetito! LA CUCINA ITALIANA
Tato soutěž je určena výhradně pro studenty denního studia středních hotelových škol, středních odborných učilišť a středisek praktického vyučování v oborech kuchař – číšník. MAKRO – Inspiraci pro Vaše podnikání najdete na expozici MAKRA v HALE 1 , stánek 1E14 a finále 6. ročníku odborné soutěž MAKRO HoReCa Pětiboj bude probíhat v HALE 7, stánek 7C04.
Pořadatel: MAKRO Cash & Carry ČR
Společnost ABF, a.s. se distancuje od praktik firem International Fairs Directory, Expo Guide, MULPOR Company S.A., FAIR Guide, Construct Data, které nabízejí uveřejnění firemních údajů v internetovém katalogu veletrhů a vystavovatelů. Ačkoliv nabídka na uveřejnění údajů v katalogu se prezentuje jako bezplatná, po vyplnění a odeslání údajů přijde klientovi faktura na úhradu bezmála 1200 EUR za rok.
Dále společnost ABF, a.s. prohlašuje, že nikdy neudělila výše uvedeným společnostem souhlas k užívání či propagaci chráněných názvů či log veletrhů pořádaných ABF, a. s. a k oslovování jednotlivých vystavovatelů jménem pořadatele veletrhu.
Generální partner akce: Hollandia
Přijďte se podívat na finále cukrářské soutěže Cukrář roku 2018 – Hollandia Cup.
Tuto nejprestižnější cukrářskou soutěž vyhlašuje AKC ČR každé dva roky.
Soutěž je určená pro každého, kdo pracuje na pozici cukrář bez rozdílu věku a skládá se ze dvou kol.
První kolo soutěže proběhlo písemnou formou, druhé kolo proběhne praktickou ukázkou práce cukrářů v otevřeném cukrářském studiu před veřejností.
Druhé kolo soutěže – finále se uskuteční 4. - 6. 10. 2018 jako součást doprovodného programu veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, Výstaviště PVA EXPO Praha – Letňany.
Finalisté budou soutěžit ve čtyřech plně vybavených gastrostudiích.
Prezentací soutěžních výrobků chce Asociace kuchařů a cukrářů přiblížit cukrářské řemeslo či spíše umění co nejširší odborné i laické veřejnosti a propagovat tak dovednost a um našich cukrářů.
Těšit se můžete nejen na finále soutěže Cukrář roku, ale i na doprovodné soutěže, včetně ukázek cukrářského umění.
Nedílnou součástí veletrhu bude i letos další ročník odborného KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL. Kongres se koná 4. října 2018 v Kongresovém sále ve Vstupní hale II a je určený pro registrované profesionály z odvětví HoReCa. Hlavním tématem kongresu je "Lidský faktor" a bude se věnovat řešení nedostatku pracovníků v oboru, motivaci učňů nebo zaměstnávání cizinců. Ve večerních hodinách na kongres naváže slavnostní galavečer s živou hudbou, vyhlašováním cen nebo módní přehlídkou čokoládových klobouků na hlavách profesionálních modelek.
Krátkou video upoutávku najdete na: http://kongresforgastro.cz/aktuality/menu/Videogalerie
Více informací o kongresu a galavečeru najdete na www.kongresforgastro.cz
Soutěž pokojských o co nejlépe a nejrychleji ustlanou postel. Soutěžit se bude ve dvojicích na 3
soutěžních postelích standardního rozměru 100x200cm (výška matrace 28cm). Soutěže se zúčastní
celkem 60 dvojic z vybraných hotelů po celé České republice.
Letos se v rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2018 poprvé představí Gastrojobs Career Day. Jedná se o veletrh práce, který se specializuje na obor gastronomie a hotelnictví. Organizaci této akce zaštiťuje populární pracovní portál Gastrojobs.cz. Budou se zde prezentovat desítky mezinárodních i lokálních hotelových společností a řetězců, stejně tak jako významné subjekty podnikající na poli gastronomie a hotelnictví. Budoucí uchazeči o zaměstnání, absolventi a kandidáti, jež chtějí změnit zaměstnání, budou mít možnost se zde potkat se zástupci těchto firem a informovat se o možnostech uplatnění. Veletrh je koncipován jako jednodenní akce a bude se konat ve čtvrtek 4.10.2018 od 10:00 do 17:00 hodin v kongresové hale č.1 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech.Více zde
Podnikatelé v oblasti pohostinství mají šanci uspět se svými aktivitami v nové soutěži. Vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA vyhlásilo ve spolupráci se společností ABF, organizátorem veletrhu a kongresu FOR GASTRO & HOTEL, první ročník soutěže CENA VLTAVA LABE MEDIA.
Dopady protikuřáckého zákona zkoumá nová studie Kliniky adiktologie 1. LF UK. Podle studie jsou určité posuny v chování kuřáků způsobeny také zavedením tzv. protikuřáckého zákona. Konzumace cigaret se přesunula z restaurací do ulic, kde stoupla na 4,5 kusu z předchozích 1,8. Češi naopak vykouří méně cigaret doma, v zaměstnání a logicky v restauracích. Průměrně český kuřák spotřebuje 12,9 cigaret denně, což je o 2,1 méně než před zavedením protikuřáckého zákona.
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR porazil všechny týmy z celého světa, kteří bojovali o bronzovou sošku lva, národní symbol Singapuru. V konkurenci kuchařů z Taiwanu, Nového Zélandu nebo Malajsie báječně uspěl. Více zde.
Myslíte si o Vašem produktu, že je bezkonkurenčně nejlepší? Tedy přihlaste svůj exponát nebo technologii do druhého ročníku soutěže GRAND PRIX a získejte ocenění spolu s hodnotným dárkem. Všechny přihlášené exponáty budou po zahájení veletrhu označeny organizátorem ABF, a.s. a budou dále propagovány na stránkách veletrhu a facebooku. Seznam vítězných exponátů bude zveřejněn také v tiskové a závěrečné zprávě. Výsledky soutěže budou za účasti pozvaných novinářů slavnostně vyhlášeny v rámci expozice AKC ČR a jejich doprovodného programu v pátek 5. 10. v odpoledních hodinách v HALE 7.
Přihlášku si můžete stáhnout zde:
Vysoký nárůst zájmu o veletrh přiměl organizátora k otevření HALY 7, která představí kromě stěžejního doprovodného programu – celonárodní soutěže.
CUKRÁŘ ROKU 2018 pod hlavičkou ASOCIACE KUCHAŘŮ a CUKRÁŘŮ ČR také interaktivní programovou zónu GASTROTOUR o nových trendech a inspiracích v oboru gastronomie pod taktovkou agentury T&M CREATIVE vice zde
Anketa Zlatý kuchař odstartovala letos již popáté. Vzorem je pro pořádající redakci časopisu Gastro&Hotel profi revue podobná anketa, kterou každoročně vyhlašuje prestižní německý časopis Der Feinschmecker. O vítězi, kategoriích a hlasování více zde.
Dne 4. a 5. října na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech se opět ti nejlepší z řad českých cukrářů pokusí získat toto prestižní ocenění. Odborná porota bude přísně hodnotit úroveň zpracování, kompatibilitu použitých surovin, prezentaci i chuť výtvorů z rukou aspirantů na vítěze. Jméno toho, kdo získá prestižní titul Cukrář roku 2018/2019, bude vyhlášeno Asociací kuchařů a cukrářů ČR v rámci veletrhu.
Společnost ABF, a.s. se distancuje od praktik firem International Fairs Directory, Expo Guide, MULPOR Company S.A., FAIR Guide, Construct Data, které nabízejí uveřejnění firemních údajů v internetovém katalogu veletrhů a vystavovatelů. Ačkoliv nabídka na uveřejnění údajů v katalogu se prezentuje jako bezplatná, po vyplnění a odeslání údajů přijde klientovi faktura na úhradu bezmála 1200 EUR za rok.
Dále společnost ABF, a.s. prohlašuje, že nikdy neudělila výše uvedeným společnostem souhlas k užívání či propagaci chráněných názvů či log veletrhů pořádaných ABF, a. s. a k oslovování jednotlivých vystavovatelů jménem pořadatele veletrhu.
Pověřujeme výhradně společnost CS katalogy s.r.o. ke sběru podkladů a tvorbě katalogu vystavovatelů a průvodce návštěvníka pro veletržní akce pořádané společností ABF, a.s.
Výše zmíněné společnosti udělujeme souhlas k užívání a propagaci chráněných názvů a log veletrhů a k oslovování jednotlivých vystavovatelů jménem pořadatele veletrhu.
Veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2018 nabídne svým návštěvníkům zajímavý doprovodný program opět i v roce 2018 v podobě představení Gastronomie z pohledu 100letého výročí založení samostatného státu.
Představí zajímavosti a přednosti jednotlivých krajů v souvislosti s jejich typickými gastronomickými produkty, výrobci a dodavateli, vyhlášené a oblíbené restaurace a hotely v daném kraji, vyhlášené recepty a produkty krajů České republiky.
GASTROTURISTIKA je oblíbenou motivací pro cestování a Česká republika má jistě co nabídnout. Více o projektech a doprovodných programech veletrhu FOR GASTRO& HOTEL 2018 zde.
Do Global Chefs Challenge se přihlásilo celkem 34 soutěžících z 19 různých zemí. Soutěžilo se ve třech dnech od 6.10. do 8.10., kdy soutěž otevřeli prvním dnem kuchaři junioři do 25 let v kategorii Young Chefs Challege, druhý den je následovali cukráři v kategorii Global Pastry Chefs Challenge a soutěž uzavřeli kuchaři senioři v kategorii Global Chefs Challenge.
Výsledky soutěží najdete v tiskové zprávě od AKC ČR zde.
Autor fotografie: Studio Petrohrad, archiv AKC ČR.
Na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL proběhla soutěž o zajímavou cenu v hodnotě 10.000 KČ, FAVORIT VELETRHU. Soutěž spočívala v tom, že vystavovatelé, kteří se do soutěže přihlásili, vybrali ze své expozice jeden exponát, který považovali za možného Favorita veletrhu. Ze seznamu těchto exponátů jsme vytvořili anketní lístek, na kterém mohli návštěvníci veletrhu zvolit ty exponáty, které považovali za nejzajímavější. Po sečtení všech hlasů se FAVORITEM VELETRHU stal "Galavito Heating Table, model BISTRO DUO" od firmy Galavito a to s počtem 23 hlasů. Na otázku "Kolik návštěvníků se zúčastní soutěže FAVORIT VELETRHU za veletrh FOR GASTRO & HOTEL" správně odpovědělo 79 návštěvníků. S tipem 69 byl nejblíže pan Vladimír Krcha. Výherci, který již byl kontaktován, a získává věcnou cenu v hodnotě 10.000 Kč od firem HYLA GROUP s.r.o., Zepter International s.r.o a CASA LATINA CIGARS s.r.o. a také zástupcům firmy Galavito SRDEČNĚ BLAHOPŘEJEME!
JUNIOR BEER COMPETITION :
GORDON ́S JUNIOR BARTENDERS CUP 2017
HAVANA CLUB ESPECIAL FLAIR CUP
JUNIOR MISTR KÁVY CBA - BAILEYS JUNIOR MISTR KÁVY FOR GASTRO & HOTEL CUP 2017
PROFESSIONAL COCKTAIL COMPETITION CBA - PAMPERO CUP – CZECH MIXOLOGIST CUP
|
Návštěvnost: 29 742 osob
Obsazená hrubá výstavní plocha: 31 200 m2
Obsazená čistá výstavní plocha: 16 199 m2
FOR GASTRO & HOTEL – 7 935 m2
FOR INTERIOR – 8 264 m2
Počet vystavovatelů celkem: 549
FOR GASTRO & HOTEL – 297 vystavovatelů
FOR INTERIOR – 252 vystavovatelů
Počet zahraničních vystavovatelů: 44
Počet zastoupených zemí: 12 (ČR, Německo, Rakousko, Nizozemí, Itálie, Rusko, Bulharsko, Indie, Norsko, Maďarsko, Polsko a Slovensko)
Děkujeme všem zúčastněným firmám, partnerům a příznivcům veletrhu za spolupráci a budeme se těšit opět na viděnou v roce 2018.
Vážení vystavovatelé,
prosím věnujte pozornost fakturám, které dáváte k proplacení. Objevily se pokusy zneužití loga FOR INTERIOR a FOR GASTRO & HOTEL. Faktury s logem veletrhu jsou zasílány naším vystavovatelům s žádostí o úhradu prostoru v digitálních médiích. Toto nemá nic společného s naší firmou. Jedná se o zneužití informací. Naše právní oddělení tuto věc řeší, ale vzhledem k tomu, že sídlo firmy je mimo republiku, není moc naděje na zastavení těchto nekalých praktik.
Veletrhy FOR GASTRO & HOTEL je v plném proudu a návštěvníci mají co ochutnávat. České i zahraniční společnosti přivezly na výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech to nejlepší ze své nabídky. Odborná porota i letos vybírala ty nejlepší exponáty. Ocenění GRAND PRIX udělila celkem šesti firmám ve dvou kategoriích. Další dvě získaly čestné uznání. Organizátoři vyhlásili také TOP EXPO 2017 – nejlepší expozici letošního roku.
Návštěvníci letošního veletrhu hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL mohou ochutnat exotické kuchyně z celého světa na Street Food Festivalu.
Na venkovním prostranství o rozloze 1500 m2 se představí kuchyně z Thajska, Maroka, Gruzie, Vietnamu, Japonska, Mexika a dalších zemí. Aktuální trendy pouličního stravování nabídnou rozmanité chutě a vůně.
Veletrh je možné navštívit až do neděle 8. října. Otevírací doba je každý den od 10 do 18 hodin, v neděli do 17 hodin.
Dnes začínají podzimní veletrhy o bydlení a gastronomii FOR INTERIOR a FOR GASTRO & HOTEL. Pásku letos slavnostně přestříhla viceprezidentka Hospodářské komory a prezidentka Svazu obchodu a cestovního ruchu Marta Nováková, ředitelka kanceláře ministra Milena Hrdinková, zástupce generální ředitelky Czech Tourism Miroslav Klusák a předseda představenstva ABF Pavel Sehnal.
Přijďte si prohlédnout širokou nabídku vozů Ford, chybět nebude dynamické SUV Ford Edge, crossover S-MAX, terénní pick-up Ranger a ani zcela nová Fiesta. Vystavovat budeme i populární Focus kombi, který můžete mít již za 319 990 Kč. Přitom se jedná o vůz s motorem o výkonu 105 k a rozsáhlou standardní výbavou obsahující například klimatizaci, palubní počítač, kožený volant a komplexní bezpečnostní výbavu. Vaše podnikání mohou podpořit také vystavené užitkové vozy Transit. Pomyslnou třešničkou na dortu bude legendární Mustang.
Na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL se představí technologie pro gastronomii a vybavení pro hotely a restaurace, ale také potraviny a nápoje. Ochutnat budete moci gurmánské speciality nových vůní a inspirativních chutí z celého světa jak v expozicích vystavovatelů, tak i na venkovní ploše na Street Food Festivalu. Milovníci piva si přijdou na své na soutěžní Pivní stezka Lobkowicz. Zajímavá bude také konference o celiakii Společnosti pro bezlepkovou dietu.
FOR EVENTS je nově vzniklá značka, která se zabývá pronájmem designového nábytku. Nábytek a další vybavení pro společenské, kulturní, firemní i soukromé akce, svatby, konference, výstavy, veletrhy, atd. Působnost celé České Republice. Doprava 24 hodin denně.
Kompletní nabídku naleznete na www.forevents.cz
Zveme Vás do haly 6, kde se představí společnosti FOR/EVENTS, VYBAVENÍPROAKCE.CZ a ŠIBA PLUS.
Především pro návštěvníky z řad zástupců hotelů a restaurací představí ukázku ze svého sortimentu. Hotely a restaurace se snaží svým klientům nabízet ve svých prostorách kompletní servis pro jejich akce, např. svatby, konference, různé prezentace……atd. K tomu často potřebují doplnit nabídku svého vybavení, což musí řešit jeho pronájmem. Proto jsme se rozhodli obohatit letošní veletrh FOR GASTRO & HOTEL o prezentaci těchto společností.
Inspirace to bude také pro každého, kdo organizuje nebo se chystá pořádat jakoukoliv firemní nebo soukromou akci.