Mezinárodní veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2024 ve spojení s PRAGUE SWEET FESTIVALEM přinesl tři dny plné inspirace, skvělých chutí a nezapomenutelných zážitků. Na ploše 10 284 m² se představilo přes 150 vystavovatelů z 7 zemí, kteří nadchli více než 10 000 návštěvníků!
Od 5. prosince se výstaviště PVA EXPO PRAHA promění ve vánoční ráj díky veletrhu STŘÍBRNÉ VÁNOČNÍ DNY. Najdete zde tisíce tipů na dárky, od vánočních dekorací a hraček až po originální výrobky od designérů a výtvarníků. Než veletrh začne, inspirujte se na shopex.cz a objevte Mozabrick - foto-konstruktér, který z vašich vzpomínek vytvoří dechberoucí mozaiková díla. Ideální dárek, který spojuje kreativitu, relaxaci a moderní technologie a nadchne tak kreativní duše i celé rodiny.
Jste profesionální kuchař/ka, nebojíte se výzev a toužíte po titulu vítěze Hell’s Kitchen Česko s třešničkou na dortu 2,5 milionu korun? V tom případě hledáme právě vás! Zastavte se na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 21.-23.11. v Letňanech a přihlaste se do castingu.
Vánoce se blíží a s nimi i příležitost obdarovat své blízké těmi nejlepšími dárky. Na shopex.cz jsme pro vás připravili speciální vánoční nabídku plnou inspirace – od hraček, které rozzáří dětské tváře, přes kreativní dárky pro celou rodinu až po výjimečné kousky pro vaše čtyřnohé parťáky a automobilové nadšence. Mrkněte na naši rozmanitou nabídku a pojďme společně s našimi dárky vytvořit kouzelné Vánoce plné lásky, úsměvů a vzpomínek.
Více než 60 let monitorujeme požadavky hotelových hostů na kvalitu spaní. Ve spolupráci s hoteliéry z celého světa každoročně představujeme inovace, jež povyšují spánek na zážitek a jsou zárukou kladných hodnocení na rezervačních portálech. Kvalitu Magniflex dokládají certifikáty Oeko-Tex Standard 100, Medical Device Class 1, Made in Italy či nejvyšší standard nehořlavosti.
zveme vás na 14. ročník veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, který se koná od 21. do 23. listopadu 2024 na výstavišti PVA EXPO PRAHA. Tento veletrh není pouze o gastronomii – přináší i širokou nabídku řešení pro hoteliéry, kteří mohou vybavit své provozovny kompletně od kvalitních vynilových podlah značky Marell až po moderní špičkové technologie.
Přijměte naše srdečné pozvání na prezentaci nového učebního programu a učebnice pro stolničení s názvem „Jak se dělá gastronomie“!
Seminář je určen pro pedagogy a ředitele hotelových a odborných škol.
Mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL se bude na podzim konat již počtrnácté. Jeho letošní, již čtrnáctý ročník však bude mimořádný, premiérově se bude konat v souběhu s nejvýznamnější událostí cukrářského odvětví PRAGUE SWEET FESTIVAL. Proběhne v PVA EXPO PRAHA ve dnech 21. až 23. listopadu.
SCA Czech Republic bude součástí veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2024 a připravuje pro vás dvě prestižní soutěže – Czech Coffee Roasting Championship 2024 a Czech Coffee in Good Spirits Championship 2024.
SCA Czech Republic je národní pobočkou prestižní Specialty Coffee Association, která sdružuje profesionály, odborníky i nadšence pro výběrovou kávu. Jejím cílem je přinášet aktuální informace, hájit zájmy kávové komunity a šířit povědomí o výběrové kávě.
Více informací: www.scacr.coffee
Soutěž pro střední školy: Čtyři vybrané střední školy mají možnost vyhrát kompletní pokladní systém Dotykačka, včetně doživotní licence pro vítěze! Výherní balíček obsahuje pokladní systém Dotykačka, platební terminál, tiskárnu, bezplatné školení, instalaci a trvalou technickou podporu. Tato soutěž je skvělou příležitostí pro školy, které chtějí přiblížit svým studentům moderní technologie v praxi.
Zveme Vás na 16. ročník tradiční akce v Čejkovicích, kterou mimořádně již 12. září 2024 pořádají Svaz pekařů a cukrářů v ČR prostřednictvím servisní organizace Pekař a cukrář s.r.o. ve spolupráci s hlavním partnerem akce, firmou KORNFEIL Čejč, spol. s r.o.
Stálým partnerem veletrhů For Gastro & Hotel je Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Ta byla založena již v roce 2001 jakožto politicky nezávislý subjekt, který reprezentuje nejširší podnikatelský segment ČR. Cílem činností této organizace je zastřešení a podpora malých a středních podniků, živnostníků, spolků, cechů a dalších profesních sdružení. Je také místem pro exportní politiku, aktivně se podílí na výzkumech, inovacích, financování, sociální politice, dotacích apod.
Všichni návštěvníci veletržních akcí ABF, a.s. se budou od září setkávat s významnou novinkou! Na každém veletrhu si budou moct podrobně prohlédnout nejnovější vozy Škoda Auto. Jsme velmi rádi, že jsme navázali partnerství právě s touto oblíbenou českou automobilkou, která v současné době dává stále větší důraz na udržitelnost a ekologii. Partnerství nám umožní dále posilovat naši roli lídra v oblasti veletržnictví a inovací. Pokud se, stejně jako my, těšíte na největší přehlídku nových vozů Škoda na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA, pak si určitě nenechte ujít e-Salon, který se uskuteční 7.–10. listopadu.
Mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL se bude na podzim konat již počtrnácté. Jeho letošní ročník však bude mimořádný, a to díky premiérovému souběhu s nejvýznamnější událostí cukrářského odvětví PRAGUE SWEET FESTIVAL. Proběhne v PVA EXPO PRAHA ve dnech 21. až 23. listopadu.
Veletrh FOR GASTRO&HOTEL 2024 se letos spojil s naprosto jedinečnou událostí pro cukráře a pekaře PRAGUE SWEET FESTIVAL 2024!
Označte si v kalendáři termín 21.-23. listopadu 2024 a připojte se k nám na této jedinečné akci! Nezmeškejte šanci rezervovat si svou výstavní plochu za nejvýhodnější ceny! Akce proběhne ve dvou halách – jedna hala s cukrářskou tématikou a jedna celá hala zaměřená na B2B segment (zařízení, technologie a potřeby pro cukrárny, pekárny, cateringové společnosti, hotely a restaurace).
Jarní veletržní sezónu na výstavišti PVA EXPO PRAHA jsme zahájili patnáctého února veletrhy FOR PASIV a FOR WOOD
Ve čtvrtek 11. dubna na PVA EXPO PRAHA, při veletrhu DESIGN SHAKER, byli slavnostně vyhlášeni vítězové hlasování odborné poroty i cen veřejnosti. Přihlášeno bylo celkem 222 projektů, v pěti ze sedmi kategorií rozhodovala odborná porota, složená z významných osobností odvětví interiérového designu.
Úspěch v marketingu je podmíněný neustálým sledováním a také zkoušením trendů a novinek v oblasti komunikace. Proto jsme rozšířili náš veletržní tým o jednoho člena, kterým je digitální dvojče generálního ředitele ABF, a.s. Martina Františka Přívětivého vytvořené pomocí AI.
Po čtyřech letech jsme opět získali celkové prvenství v live carvingu. Tereza Buchtová se dostala do finále s druhým nejvyšším bodovým ziskem a nakonec získala zlatou medaili. Další členové týmu také excelovali - Diana Peškeová a Ondřej Janoušek získali stříbrné medaile, zatímco Pavlína Svobodová a Radek Vach bronzové. Tereza Buchtová navíc získala další zlatou medaili v kategorii kompozice klasické zeleniny a ovoce.
Oceněním pro český carving byla nominace Luďka Procházky do komise. To ale nemělo žádný vliv na výsledek našich řezbářů, protože dle regulí WACS se body komisaře pro účastníka ze stejné země počítají z průměru dalších komisařů. Za diplomatický úspěch lze považovat nastartování diskuze na úrovni WACS o úpravě pravidel u carvingu na těchto TOP soutěžích. Právě česká iniciativa vše nastartovala.
Zapište si termíny našich akcí, kterých se chcete letos zúčastnit! Rozhodně je z čeho vybírat. Děkujeme vám za přízeň v minulém roce. Díky vám jsme největším a nejúspěšnějším moderním veletržním areálem v České republice. Kalendář akcí 2024 si můžete také stáhnout jako pdf soubor ZDE.
Jste hrdý na interiér vaší restaurace, kavárny nebo ubytovacího zařízení? Navrhli jste ho ve spolupráci s interiérovým designérem či architektem? Přihlaste ho do soutěže! Podpořte obor interiérového designu a zviditelněte svůj podnik!
První ročník tohoto výhradně českého ocenění pro profesionální interiérové architekty a designery je tu!
Rádi bychom vám upřímně poděkovali za vaši účast na letošním KONGRESU FOR GASTRO&HOTEL, který se konal dne 1. listopadu 2023 v Kongresovém sále PVA EXPO PRAHA. Hlavním tématem tohoto kongresu bylo "NOVÝ ÚDĚL – UDRŽITELNOST".
KONGRES FOR GASTRO&HOTEL patří mezi největší odborné události v oblasti pohostinství v České republice. Můžete si znovu připomenout atmosféru a prohlédnout fotografie z kongresu na našem webovém portálu. Pokud vás zaujaly prezentace řečníků a máte zájem si je stáhnout, prosím, neváhejte nás kontaktovat.
S velkým očekáváním se těšíme na vaši účast na již osmém ročníku KONGRESU FOR GASTRO&HOTEL, který se bude konat ve středu 9. října 2024!
Veletrh FOR GASTRO&HOTEL je za námi a dopadl výborně! Na výstaviště PVA EXPO PRAHA dorazilo téměř 6 tisíc návštěvníků, kteří se seznámili s produkty více než 128 vystavovatelů. Na veletrhu bylo možné najít velké množství novinek tradičních výrobců, osvědčených značek, ale i nových dodavatelů a zahraničních firem. Návštěvníci měli možnost načerpat, či nechat se inspirovat aktuálními trendy HoReCa sektoru, propojit se s asijským podnikatelským sektorem, získat dotace na výměnu gastrospotřebičů, či jednoduše ochutnat zajímavé potraviny a nápoje. Na veletrhu proběhlo mnoho inspirativních programů, jako byl KONGRES FOR GASTRO&HOTEL, který se konal 1.listopadu, dále program s názvem Zažij, poznej a ochutnej Vietnam pod vedením Jiřího Boháče a organizace Master Vietnam, Czech Carving Cup 2023, Enzo Bencini Barista Cup 2023, který moderovala charismatická Markéta Hrubešová a hlavním porotcem byla živá legenda kávového světa Roberto Trevisan, workshopy Lukáše Neckáře na výrobu COLOR SUSHI, Moderní výuka stolničení, představení značek Nových veganských a inspirativních trendů a mnohé další. Děkujeme našim partnerům, vystavovatelům a v neposlední řadě i vám návštěvníkům za báječnou atmosféru! Již nyní se opět těšíme na setkání s vámi na veletrhu FOR GASTRO&HOTEL, který se uskuteční v termínu 9. – 11. 10. 2024!
Po čtyřech letech se vrátila na scénu podzimní soutěž pro zeleninové řezbáře. Pauza byla způsobená především covidovým obdobím. Organizátoři se vrátili k názvu CZECH CARVING CUP, jenž nahradil „Dýňový Šampionát“. Došlo rovněž na změnu místa. Nyní se soutěžilo v rámci veletrhu FOR GASTRO&HOTEL 2023 v Praze Letňanech.
Klání tradičně probíhalo ve čtyřech kategoriích. Dvě byly určeny zkušenějším řezbářům, dvě pro nováčky carvingu. Ti zkušenější národní soutěže využívají jako přípravu na mezinárodní klání. Za tři měsíce některé z nich čeká Světová kuchařská olympiáda v Německu.
Přijměte naše pozvání na 2. zimní setkání všech milovníků jídla a příznivců časopisu Apetit, které se bude konat v sobotu 11. 11. 2023 v nádherných historických prostorách Novoměstské radnice. Přijďte si užít jedinečnou atmosféru a ochutnat skvělé jídlo a pití. Čekají na vás hvězdní hosté ze světa gastronomie i zábavný program pro děti i dospělé. Vstup je zdarma.
Zimní Apetit piknik, tradiční setkání milovníků dobrého jídla a příznivců časopisu Apetit, se v listopadu opět bude odehrávat v nádherných kulisách Novoměstské radnice v Praze.
Čekat vás budou stánky oblíbených prodejců, které pro vás vybrala redakce časopisu Apetit. Na nádvoří a okolo kašny na Karlově náměstí si vychutnáte jídla na grilu či ohni, uvnitř nabídneme sezonní dobroty, kuchařky edic Apetit a Toprecepty.cz se slevou až 40 %, jedlé dárky i dekorace na stůl. Kromě vybraných lahůdek vám naservírujeme i spoustu skvělé zábavy. www.piknik.apetitonline.cz
1. listopadu na PVA EXPO PRAHA v Letňanech
Tématem letošního ročníku bude NOVÝ ÚDĚL – UDRŽITELNOST , který ukáže, jak se tento novodobý fenomén usazuje v oblasti pohostinství.
HoReCa sektor čelil v nedávné době mnoha výzvám, ať už to byl covid, válečné konflikty nebo energetická krize. Nyní stojí před dalším údělem - nutností žít v souladu s green dealem a novými environmentálními předpisy. Je to lepší cesta pro zákazníky, nebo jen další břemeno pro podnikatele? Dá se vůbec prosperovat v éře ne/udržitelnosti?
Můžete se těšit na odborné přednášky, tvrdá data z trhu, případové studie, ochutnávky kvalitních pokrmů a nápojů, stánky odborných partnerů a mnohé další.
Aktuality a celý program kongresu můžete sledovat na našem webu www.kongresforgastro.cz
Kapacita je omezená, zajistěte si svou vstupenku a registrujte se již dnes na: https://shopex.cz/.../kongres-for-gastro-and-hotel.../
Čerstvé, zdravé, zeleninové sushi!
I na to se můžete těšit u stánku Color Sushi, za nímž stojí Lukáš Neckář.
Profesionální kuchař s více než dvacetiletou praxí, který se v posledních letech specializuje na sushi a asijskou kuchyni.
Má vlastní pořad Barevný svět Lukáše Neckáře na TV Mňam, zároveň je influencerem, ambasadorem několika značek, ale hlavně zapáleným srdcařem. Jeho motto zní: Co prožiješ, to nezapomeneš!
A pro to se u jeho stánku můžete zastavit na ochutnávku, či přímo na kurz sushi, díky kterému si odnesete nejen nové dovednosti, ale také čerstvý oběd!
HoReCa sektor čelil v nedávné době mnoha výzvám, ať už to byl covid, válečné konflikty nebo energetická krize. Nyní stojí před dalším údělem - nutností žít v souladu s green dealem a novými environmentálními předpisy. Je to lepší cesta pro zákazníky, nebo jen další břemeno pro podnikatele? Dá se vůbec prosperovat v éře ne/udržitelnosti?
Můžete se těšit na odborné přednášky, tvrdá data z trhu, případové studie, ochutnávky kvalitních pokrmů a nápojů, stánky odborných partnerů a mnohé další.
Aktuality a celý program kongresu můžete sledovat na našem webu www.kongresforgastro.cz.
Kapacita je omezená, zajistěte si svou vstupenku a registrujte se již dnes na: https://shopex.cz/.../kongres-for-gastro-and-hotel.../
Přijďte zjistit, jak můžete zefektivnit své gastroprovozy, přijďte se vybavit novými technologiemi. Chystáme pro vás projekty zaměřené na úspory a produktivitu ve velkokapacitním stravování.
Společnost H2O TECH S.R.O. (stánek 3A01) vám představí nový produkt na českém trhu – automatický odlučovač tuků, sám se čísti!
Firma STRÁNSKÝ A PETRŽÍK pneumatické válce (stánek 3A14) vám nabídnou slevu na své produkty a zároveň vás seznámí s unikátními pokrmy společnosti EXPRES MENU.
Firma I-GASTRO (stánek 3A29) vám ukáží monoblok intergrovaných spotřebičů od renomovaných značek JIPA i UNOX.
Rádi byste vyměnili své gastrozařízení za úsporná, ale chybí vám finance? Společnost TES CHOTĚBOŘ (stánek 3B07) vám pomůže získat dotace ve výši 50% ceny! Vše na klíč, úspěšnost je téměř 100%!
1. listopadu 2023 na veletrhu FOR GASTRO&HOTEL.
Za jediný den se s námi přenesete na čajové plantáže a k divokým horských čajovníkům v severním Vietnamu. Čeká Vás bohatý program plný vyprávění a fotek z plantáží, s degustací čajů a představení čajové mixologie.
Program je tvořen ve spolupráci s panem Jiřím Boháčem, Česko-vietnamským vzdělávacím institutem, odbornou sekcí CBA Czech Teatenders a společností Tamda Foods.
Enzo Bencini Barista Cup 2023 - Soutěž středních hotelových škol
3. listopadu 2023 na veletrhu FOR GASTRO&HOTEL!
Přijďte zažít den plný italské vášně, skvělé kávy a mladých talentů středních hotelových škol! Sedm hotelových škol z celé České Republiky se poprvé utká o vítězství. Porotcem bude legendární Roberto Trevisan, lektor Školy kávy a zakladatel Mistrovství baristů ČR. Moderovat bude energická Markéta Hrubešová.
Přijďte sledovat budoucí hvězdy baristů, ochutnejte nejlepší italskou kávu a nechte se pohltit atmosférou kávové vášně.
Přidejte se k nám a buďte součástí Enzo Bencini Barista Cup 2023!
Poprvé od covidového období se opět bude konat podzimní carvingová soutěž CZECH CARVING CUP. V letech 2014-2019 měla název „Dýňový Šampionát“.
Soutěž uskuteční 2. listopadu na výstavišti v Praze Letňanech v rámci veletrhu FOR GASTRO&HOTEL.
Celkem jsou připraveny čtyři kategorie – dvě pro pokročilé řezbáře a dvě pro nováčky.
V kat. A se bude soutěžit v live carvingu na 3 hod a téma je volné. V druhé kat. pro zkušenější řezbáře je téma „dýně“. Úkolem bude vyřezat předem na libovolné téma dekorativní dýni.
Pro začínající adepty carvingu je kat. C live carving a tématem je „cukrový meloun“ v limitu 75 min. Tato kat. se přesunula z Melounového Šampionátu a je velmi oblíbená.
V poslední kat. D je tématem „květinová kompozice“, která by měla zahrnovat nejen růže.
Soutěž je ideální přípravou pro nadcházející Světovou kuchařskou olympiádu v únoru, kde ČR obhajuje pozici nejvíce dosažených zlatých medailí.
Partnery soutěže jsou - výstaviště PVA EXPO, ČEROZFUCHT s.r.o a GastroJobs.cz
Podrobné informace a propozice najdete na www.carving-studio.eu .
Příp. lze napsat na info@carving-studio.eu
V návaznosti na nedostatek personálu v HoReCa sektoru chceme věnovat tento ročník podpoře nových sil a budoucím profesionálům v oboru. Mladí talenti jsou klíčem k udržení kvality a inovací v našem odvětví. Dejme jim šanci rozkvést!
Středa: Zažij, poznej a ochutnej Vietnam
Program nabitý soutěžemi a prezentacemi pod záštitou České barmanské asociace CBA Czech Teatenders, ve spolupráci s panem Jiřím Boháčem a Česko-vietnamským vzdělávacím institutem.
Čtvrtek: Czech Carving Cup 2023
Soutěž plná kreativity a uměleckého vyřezávání.
Pátek: Enzo Bencini Barista Cup 2023, soutěž středních hotelových škol
Propojení italské vášně pro kávu s mladými talenty.
Více informací k chystaným soutěžím pro Vás již brzy zveřejníme.
Blíží se uzávěrka přihlášek výstavních ploch na veletrh FOR GASTRO & HOTEL, který se bude konat v termínu 1.–3. listopadu 2023, připojte se k nám.
Ukažme podnikatelům, že osobní setkání mají kouzlo, které nelze nahradit online nákupy.
Přijďte ochutnat neodolatelné víno a objevte nový skvost na gastronomickém obzoru!
Máme pro vás úžasné novinky z vinného světa, které vás nadchnou! Součástí veletrhu bude i sdružená sekce s názvem "Velká chuť malých vinařství". Přijďte podpořit vášeň a dílo těch, kteří pečlivě vybírají a zpracovávají hrozny, aby vám přinesli do sklenice opravdový klenot. Dejte svému podnikání v HoReCa sektoru ten správný "šmrnc" s víny, která spojují tradiční řemeslo s moderními trendy.
Můžete se těšit ku příkladu na: VINO HORT, NATURVINI,Vinařství sv. Barbora, Vinařství MÜHLBERGER, VINSEC, ZEBRA WINES, Rodinné vinařství Jedlička, Víno Hruška a další.
Jedinečná možnost zvýhodněné prezentace ve sdružených expozicích pro VINAŘE, PRAŽÍRNY, MINI PIVOVARY a JEDLÉ NÁDOBÍ/BRČKA/KVĚTY cílící na B2B sektor.
Pro více informací kontaktujte manažerku veletrhu na e-mail bubenickova@abf.cz.
Těšíme se na Vás 1. - 3. 11. 2023 v PVA EXPO Praha v Letňanech!
Vážení obchodní přátelé,
blíží se první uzávěrka přihlášek! Získejte výhodnější cenu výstavní plochy na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, který se bude konat 1.–3. listopadu 2023. Zašlete nám vyplněnou přihlášku do 31. května na e-mail bubenickova@abf.cz.
Veletrh FOR GASTRO & HOTEL doplní 7. setkání lídrů českého pohostinství KONGRES FOR GASTRO & HOTEL. Klíčovým tématem veletrhu i kongresu je NOVÝ ÚDĚL: UDRŽITELNOST. Staňte se partnerem kongresu, získejte exkluzivitu a možnost podílet se na přípravě této odborné konference. Pro detaily vzájemné spolupráce pište na spanova@abf.cz nebo volejte na telefonní číslo 734 694 124.
- Patříte mezi profesionály z oblasti pohostinství?
- Nabízíte vybavení, technologie, počítačové systémy a software, dekorace či nábytek pro hotely a restaurace?
- Zabýváte se hromadným či veřejným stravováním?
- Vyrábíte unikátní produkty z gastro oboru, nebo nabízíte služby pro oblast HoReCa?
Pak byste na této akci rozhodně neměli chybět!
Vážení vystavovatelé a návštěvníci, zveme Vás na podzimní veletrh FOR GASTRO & HOTEL, který proběhne ve dnech 1. – 3. 11. 2023. Podrobnější informace k veletrhu budou postupně doplněny. Můžete navštívit i naše FACEBOOKOVÉ STRÁNKY, na které průběžně přidáváme aktuality a novinky našich vystavovatelů a partnerů.
Přestože obor pohostinství v posledních letech zažívá těžké časy, zájem odborné i široké veřejnosti o novinky a trendy tohoto odvětví je stále. Potvrdil to letošní veletrh FOR GASTRO & HOTEL. Seznámit se s produkty českých i zahraničních firem přišlo do Letňan více než 5 tisíc návštěvníků, v naprosté většině odborníků z oboru.
6. KONGRES FOR GASTRO & HOTEL se koná už 29. září. Přijďte diskutovat s kolegy a osobnostmi českého pohostinství o klíčových otázkách oboru.
Na programu budou přednášky o digitalizaci v pohostinství, současné energetické krizi a perspektivách nejbližšího vývoje. Uvidíte také unikátní panelovou debatu s předními food blogerkami a originální kuchařskou show Českého národního týmu.
Na vaše otázky se těší Jan Fluxa, Václav Stárek, Ivana Jindřichová, Kateřina Krebsová, Kristína Nemčková, Vladimír Buťa, Vladimír Sirotek, Vojtěch Petržela a Tomáš Popp.
Vstupenky a více informací najdete na https://kongresforgastro.cz.
Součástí veletrhu, v Hale 4, je i kavárna, kde bude probíhat program doslova nabitý informacemi z trhu české gastronomie. Záštitu převzal Český Gastronomický Institut, který zde zastupuje Lenka Vohradníková. Už nyní můžeme nalákat na témata, která budou rezonovat českou gastronomií. Od HR na téma Nedostatek kvalitní pracovní síly v gastronomii. Jak na boj s větrnými mlýny?
Nebo také jít k základu a jak si vychovat budoucí sílu, kdy promluví Jiří Roith na téma Obor gastronomie je sexy aneb jak pracovat s novými talenty a přivést je ke studiu tohoto oboru?
Nabídněte možnost návštěvy veletrhu svým studentům, zaměstnancům. Inspirace a chuť musí téct z obou stran, nejen zaměstnavatel je vinen za vše, jen se nebát se ptát. Zkušenosti ze zahraničí, ambasadorkou vzdělávání je vítězka soutěže MasterChef Česko Kristína Nemčková, která je nyní hlavně součástí teamu Michelinské restaurace Story.
Nebude chybět bistrologie, nemalá součást současné gastronomie a kdo jiný, než Vojta Václavík za Kro Kitchen. Určitě doražte! Dávka inspirace je tady. Nemyslíme jen na restaurace, ale i institucionální stravování a školní jídelny. Systémová změna nejen školního stravování! Nabídne Alexandra Košťálová za Státního zdravotní ústavu a hlavní tvář projektu Máme to na talíři a není nám to jedno!
A co více? Je tu jedno velké překvapení, odhalení spolupráce, spojení dvou českých značek, chuť dělat věci dobře, kvalitně a společně. Jste zvědaví?
Přijďte a buďme #zagastro
Profesní sdružení Sanitace nápojových cest sdružuje autorizované sanitační firmy (ASF) na území ČR již 10 let. Od počátku je členem Hospodářské komory ČR. Letošní pravidelné školení AUTORIZACE profesionálů PSSNC pořádá Sdružení v pátek, během veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, v Kongresovém sále letňanského výstaviště. Očekává se účast 500 – 600 profesionálů z celé České republiky. Na zvyšování kvalifikací se podílejí i mistři výčepní.
Gastronomie po covidové době ožívá, ale je už jiná. Mnoho podniků se vrhlo do aktivit, které je dříve ani nenapadly. Okénka nevymizí ani po pandemii, stále vznikají nová bistra, důležitá je kreativita a zážitková gastronomie. Gastronomické podniky se stávají komunitními a kulturními centry. Zákazníci vyhledávají zdravé stravování. Stále důležitější je digitální stopa.
Jak se zapojit do trendů a jít s dobou?
S ukončením covidových opatření výrazně narostl počet návštěvníků na letňanském výstavišti. Jarní akce potvrzují rostoucí zájem o veletrhy, jak ze strany vystavovatelů, tak především návštěvníků. V plném proudu jsou i přípravy podzimní sezóny. Pokud zvažujete účast na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, informujte se o podmínkách účasti nejlépe během tohoto měsíce. Uzávěrka přihlášek s nejvýhodnější cenou plochy je již 30. dubna. K zaslání nezávazné poptávky stačí vyplnit formulář zde na stránce, nebo kontaktujte manažera akce na adrese wohlrabova@abf.cz. Rádi zašleme nabídku.
Od 14. 3. 2022 již nejsou platná žádná mimořádná opatření proti koronaviru vztahující se na konání veletrhů a dalších akcí na výstavišti. Zrušena tak byla i povinnost nošení respirátorů v uzavřených prostorech.
Důležitá změna!! Veletrhy jsou nyní přístupné bez prokazování bezinfekčnosti týkající se koronaviru. Tento krok znamená mnohem větší komfort jak pro naše návštěvníky, tak vystavovatele. Zároveň věříme, že je to signál oznamující blížící se konec koronavirové pandemie, na který všichni netrpělivě čekáme.
Po 12 letech jsme vytvořili nový atraktivnější vizuál. Hvězda je v gastronomii a hotelnictví symbolem kvality. Koření představuje různorodost a pestrost. A pestrý je i náš veletrh! Jsme optimističtí a s blížícím se koncem pandemie věříme, že celý obor HoReCa i náš veletrh budou opět vykazovat návštěvnost a čísla z doby před pandemií. Těšíme se na setkání s vámi 29. 9. - 1. 10. 2022 na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL.
Oblast pohostinství v Česku prošla kvůli pandemické situaci jedním z nejtěžších období a s tím i nevyhnutelnými změnami. Překonat tuto dobu pomohl také veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL. Letos na podzim ve dnech 29. září až 1. října v PVA EXPO PRAHA proběhne již podvanácté.
Veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL naplnil očekávání návštěvníků i vystavovatelů a představil nové trendy a technologie v oboru pohostinství. Jednu z nejvýznamnějších událostí pro profesionály si nenechalo ujít na výstavišti PVA EXPO PRAHA více než pět tisíc návštěvníků. Společnost ABF a.s. děkuje všem vystavovatelům za účast a za péči, kterou věnovali svým expozicím v této složité době.
Na letňanském výstavišti se ve dnech 7. až 9. října prezentovaly významné firmy ze sekcí gastro technologií, výroby, strojů, hotelnictví, vybavení hotelů, nábytku, rezervačních technologií a mnoho dalších. Nechyběly speciality či potraviny a s nimi spojené ochutnávky. Přehlídku novinek od 91 vystavovatelů ze čtyř zemí si nenechalo ujít 5276 návštěvníků z řad profesionálů, pro které byly vyhrazeny první dva dny akce, i z řad široké veřejnosti.
Expozice v PVA EXPO PRAHA zabraly téměř 5000 čtverečních metrů plochy. Své produkty představily společnosti Blažek Gastro, TeS Chotěboř, Eurofit Prosperity, CESK, Jipa, AT FORNAX, Dublino, Veba, G. Benedikt, Pavel Hajn, Hobart, Pivovar Ferdinand, Giroma Gelato, Refresh nebo Green Life. Zájem vzbudila i expozice Státního zemědělského intervenčního fondu, která nabízela prezentaci dvanácti českých potravinářských firem. Společnost damejidlo.cz si pro návštěvníky připravila soutěž na kole štěstí o zajímavé ceny.
Úspěšný kongres pro odborníky
Profesionály zaujal i KONGRES FOR GASTRO & HOTEL, který se konal první den veletrhu v Kongresovém sále výstaviště. Na něm se sešlo 277 účastníků a online přenos sledovalo 736 diváků. Tématem byl Druhý restart: Spolupráce a peníze v pohostinství. Debatovalo se o aktuální situaci na trhu po druhém lockdownu, spolupráci organizací, které během pandemie zastupovaly zájmy oboru u vlády, o ekonomice provozu a rozvoji podniků.
Jako přednášející vystoupili prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek, za Český gastronomický institut Filip Sajler, Luboš Kastner za Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR a asociaci restauratérů APRON, Ondřej Novotný ze společnosti Qerko, Vladimír Sirotek z Dotykačky, Vladimír Buťa ze společnosti Mediatel, Petr Indra z damejidlo.cz a Tomáš Procházka za Restaurant Na Květnici.
V roce 2022 se veletrh uskuteční ve dnech 29. září až 1. října 2022. Uzávěrka nejvýhodnějších cen za plochu bude 30. června 2022.
Oblíbený veletrh FOR GASTRO & HOTEL otevírá své brány na letňanském výstavišti již tento čtvrtek 7. října a potrvá do soboty 9. října. Otevírací doba je denně od 10.00 do 18.00 hodin. Odborníci, obchodníci a profesionálové jsou zváni na KONTRAKTAČNÍ DNY ve čtvrtek a v pátek 7. – 8. 10. Mnoho firem zvučných jmen přichystalo pro své klienty profesionální expozice s obchodní atmosférou. V sobotu 9. října bude akce připravena hostit všechny příznivce gastronomie z řad široké veřejnosti, přijďte si pro inspiraci, jak atraktivně vybavit svou kuchyň a jídelnu nebo si můžete přímo nakoupit chutné delikatesy, nápoje i drobné kuchyňské vybavení. Veletrh je situován do nové VÝSTAVNÍ HALY 4, do které je vstup přes novou VSTUPNÍ HALU II. Doporučujeme vyhledat VSTUP DO AREÁLU „D“, navazující na velké parkoviště. Velice se těšíme na Vaši návštěvu, odnesete si mnoho příjemných kulinářských zážitků.
Letošní ročník veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2021 nabídne profesionálům i milovníkům gastronomie vše důležité, co k tomuto oboru patří, včetně novinek, premiérových vystavovatelů i zahraničních firem. I přes náročnou situaci ve společnosti naleznete v nové výstavní hale 4 mnoho oblíbených profesionálních expozic, připravených uzavírat kontrakty a diskutovat o novinkách a trendech. V sektorech A a B budou zastoupeny obory gastro technologií a také vybavení pro hotely a restaurace. Technologie představí významné firmy jako AT FORNAX, BLAŽEK GASTRO, CESK, IMESO, TeS Chotěboř a mnoho dalších.
Z široké palety osobních a užitkových vozů doporučujeme především SUV Kuga s pokročilým plug-in hybridním pohonem (PHEV). Vůz umožňuje jízdu čistě na elektrickou energii, kterou dobijete pohodlně a levně doma či v práci za 3-6,5 hodiny. Dojezd na elektřinu ve městě pak činí více než 60 km (norma WLTP). Vůz je vedle elektromotoru vybaven i spalovacím motorem, takže jeho celkový dojezd není při srovnání s klasickými vozy omezen. Více informací naleznete zde.
Nejpohodlnější cesta k objednání jídla s nejpestřejším výběrem restaurací a nově také obchodů s rozvozem ve všech krajích České republiky. Dáme jídlo je největší česká služba rozvozu jídla a nákupů, která spolupracuje s téměř 6 000 restauracemi a obchody ve 170 obcích po celé České republice. Objednání nejen jídla ještě nikdy nebylo jednodušší. Letos se Vám představí Dáme Jídlo na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, navštivte jejich expozici č. 4B15 a zkuste vyhrát některou z cen na kole štěstí. Více na www.damejidlo.cz
Přihlášky k účasti na odborném veletrhu FOR GASTRO & HOTEL je možné zasílat do 31. srpna 2021. Většina stálých důležitých vystavovatelů je již přihlášena a těší se na podzimní oživení oboru gastronomie v návaznosti na očekávaný restart ekonomiky celé společnosti. Zájemci o prezentaci na této akci si mohou vybírat umístění ve výstavních halách dle zaměření svého oboru. V nové hale 4 budou umístěny technologie, v hale 5 v sektorech A-B se představí vystavovatelé s hotelovým a restauračním vybavením a v sektorech C-D bude zastoupena samotná gastronomie. Plánek celého areálu naleznete na tomto webu. Atraktivní událostí bude i souběžný KONGRES GASTRO & HOTELS v nové vstupní hale II. Ve zdejším Kongresovém centru se bude ve dnech 7. – 8. října diskutovat na žhavé téma: Druhý restart – spolupráce a peníze. Veletrh FOR GASTRO & HOTELS se v letošním roce stává jedinou veletržní platformou v daném oboru pro setkávání profesionálů, prezentaci novinek a trendů a především uzavírání kontraktů. Jste srdečně zváni, těšíme se na Vaši účast, přihlášky nebo poptávku zasílejte na e-mailovou adresu: scheeova@abf.cz
Požár, který na počátku července poškodil Halu 1 letňanského výstaviště, nenarušil ostatní výstavní prostory a podzimní veletržní sezóna proběhne v PVA EXPO PRAHA podle plánu. Přestože veletrhu FOR GASTRO & HOTEL tradičně patřila právě poškozená hala, jeho letošní podoba bude ještě atraktivnější pro vystavovatele i návštěvníky. Jak bude nové rozmístění veletrhu vypadat?
Ve dnech 7. až 9. října se nejvýznamnější technologie, produkty i osobnosti oboru pohostinství budou prezentovat v novějších prostorách PVA EXPO PRAHA, konkrétně v Halách 4 a 5. To s sebou přináší výhody nejen z hlediska pokročilejšího technického vybavení samotných hal a širších možností jejich využití, ale také z pohledu logistiky pohybu na celém veletrhu. Hala 4, do níž budou situovány gastro technologie, přímo navazuje na Vstupní halu II s Kongresovým centrem, v němž se první den veletrhu uskuteční odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL.
Hala 5, která je rozdělena do více sektorů, bude hostit v sekcích A a B odvětví hotelového a restauračního vybavení, zatímco sektory C a D budou věnovány samotné gastronomii, a to včetně programu Gastrotour pořádaného ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů. Komfortnější bude nové umístění pro návštěvníky akce také díky vstupu přes Vstupní halu II, která je umístěna v těsném sousedství parkoviště. Podrobné a aktuální informace najdete na www.for-gastro.cz.
Veletrh FOR GASTRO & HOTEL je v letošním roce jedinou příležitostí k prezentaci významných firem z oboru gastronomie a hotelnictví. I přes komplikovanou situaci v jarním období registrujeme velký zájem o účast ze stran vystavovatelů, a proto prodlužujeme uzávěrku za nejvýhodnějších podmínek až do 30. 6.!
Výstavy a veletrhy zažily zcela mimořádný rok, kdy byly mezi prvními zcela uzavřeny a platila pro ně nejpřísnější pravidla, když došlo na krátké a částečné uvolnění. Současné oslabování epidemie koronaviru v Česku s sebou v posledních týdnech přineslo také zprávy o postupném otevírání segmentů ekonomiky, sportu nebo společenského života. A první dobré zprávy se týkají také veletržnictví.
Veletrh FOR GASTRO & HOTEL chce opět býti nápomocen při kontraktech a propojení nabídky a poptávky na trhu u nás, což vždy bylo a je smyslem celé akce. Všichni profesionálové, ale i milovníci kvalitní gastronomie jsou vřele vítáni u dalšího 11. ročníku odborného veletrhu FOR GASTRO & HOTEL konaném ve dnech 7.10.-9.10.2021 tradičně v PVA EXPO PRAHA v Letňanech.
Oblíbený veletrh STŘÍBRNÉ VÁNOČNÍ DNY v Letňanech v letošním roce sice ustoupil koronavirové epidemii, ale dárky pro rodinu a své nejbližší bude možné pořídit si prostřednictvím projektu Virtuální vánoční dny 2020, který nabídne produkty tradičních vystavovatelů pomocí internetu.
Online verze veletrhu nazvaná Virtuální vánoční prodejní trh 2020 vychází vstříc zákazníkům, kteří si každoročně chtějí nakoupit dárky na jednom místě. Současně podporuje české výrobce, řemeslníky, designery a dodavatele vánočního zboží.
Jak na virtuálním trhu nakupovat? Internetový portál https://virtualni.vanocnidny.cz/ nabízí produkty ve virtuálním tržišti, které se člení na Fashion zónu s módou a módními doplňky od mladých designerů, Česky jarmark s ručně vyráběnými výrobky, Vánoční hody pro milovníky klasické sváteční i netradiční gastronomie a na Vánoční trh s pestrou nabídkou zboží všech kategorii. Stačí si na webu zvolit oblíbenou firmu a vybrané zboží přidat do košíku, nebo si můžete zboží nechat přivést na výstaviště v Letňanech.
PŘEJEME POHODLNÉ A BEZPEČNÉ NAKUPOVÁNÍ.
Veletržní areál PVA EXPO PRAHA v Letňanech se momentálně stal první polní nemocnicí pomáhající v boji proti koronavirové epidemii v Česku. Proměnil se v klíčové záložní místo pro péči o pacienty nakažené lehčí formou nemoci Covid-19. V souvislosti s tímto děním se letňanský areál až do odvolání neprodyšně uzavírá veřejnosti a bude primárně v užívání Ministerstva zdravotnictví ČR.
Video z příprav polní nemocnice na našem výstavišti si můžete prohlédnout ZDE.
Věříme, že tato mimořádná situace brzy pomine a veletrh FOR GASTRO & HOTEL se uskuteční dle plánu. Nyní již pracujeme na jeho přípravách a budeme Vás průběžně informovat o dalším vývoji.
Těšíme se opět na setkání s Vámi na našich veletrzích.
Přestože doba není lehká, na Zámku Ratměřice se nevzdávají a stále svým hostům přináší maximální servis tak, aby si jejich hosté mohli co nejlépe odpočinout, užít si špičkovou gastronomii a načerpat nové síly. Zámek Ratměřice děkuje všem, kteří navštívili jejich stánek na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2020 a těší se na brzkou shledanou u nich snad ještě v této sezóně anebo v sezóně příští. Sledujte jejich web www.zamek-ratmerice.cz, ať vám neuteče žádná jejich novinka. Za vaši přízeň a podporu děkujeme i my!
Organizační tým letošního veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2020 děkuje všem zúčastněným firmám, které se navzdory nepříznivé covidové době zúčastnily a byly tu s námi! Bohužel letošní 10. ročník byl v důsledku pandemie značně oslaben jak na poli vystavovatelů, tak i na straně návštěvníků. Nicméně i tento menší počet návštěvníků, zdá se, byl ten pravý pro náš veletrh a až na výjimky byli vystavovatelé s obchody na veletrhu spokojeni. Věříme, že v budoucnu se veletrh představí opět v plné síle a splní všem svá očekávání. Příští 11. ročník veletrhu se uskuteční opět v PVA EXPO PRAHA v datu od 30. 9. -2. 10. 2021.
Přejeme Vám mnoho úspěchů ve vaší další práci a pevné zdraví.
Veletrh nábytku FOR INTERIOR a veletrh gastronomie a hotelnictví FOR GASTRO & HOTEL, které začínají ve čtvrtek 1. října v PVA EXPO PRAHA, proběhnou bez dalších omezení a v řádném termínu. Vzhledem k vyhlášení nouzového stavu a mimořádných opatření v České republice od pondělí 5. října jejich průběh nebude nijak narušen. Letňanský areál je navíc plně připraven zajistit bezpečí a komfort vystavovatelů i návštěvníků.
Víme, že vás zajímá, jak podnikat na trhu, který dusí opatření proti pandemii koronaviru. Pro ty z vás, kteří v důsledu různých omezení tentokrát nemohou přijet za námi, budeme přenášet KONGRES FOR GASTRO & HOTEL online. Stačí si otevřít náš youtube kanál na https://www.youtube.com/watch?v=fhXuT7-xcFs
Buďte u toho s námi a sledujte kongres online! Začínáme 1. 10. v 9.00 hodin. Těšíme se vás.
V souvislosti s aktuálním vývojem epidemiologické situace v ČR dnes přistoupilo Ministerstvo zdravotnictví k dalším protiepidemickým opatřením. Ta se však týkají především stravovacích zařízení a sportovních akcí. Výstavy a veletrhy nepředstavují zvýšené epidemiologické riziko a jejich konání pokračuje.
Posílení zdravotně-organizačních opatření v PVA EXPO PRAHA nadchlo i ministra Karla Havlíčka, který se zúčastnil slavnostního zahájení veletrhů FOR ARCH a FOR GARDEN! I my se na vás už těšíme na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, příští týden od 1.-3.10.2020.
Přestože ve středu 16. září oznámilo ministerstvo zdravotnictví zavedení zpřísňujících protiepidemických opatření, veletrhy zůstávají v nastaveném režimu a podzimní veletržní sezóna v Letňanech pokračuje podle plánu. Jak ukázaly již realizované akce AUTOSHOW PRAHA, FOR PETS a FOR DECOR & HOME, na výstavišti PVA EXPO PRAHA se úspěšně podařilo nastavit zdravotně-organizační opatření, která maximálně zajišťují bezpečnost a komfort návštěvníků a vystavovatelů.