Ve dnech 6. – 8. října 2017 se v rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2017 bude konat semifinále mezinárodní soutěže Global Chefs Challenge určené pro kuchaře z celé Evropy.
Ve třech dnech se zástupci jednotlivých zemí utkají ve 3 různých soutěžích:
V nejprestižnější seniorské soutěži Global Chefs Challenge, v soutěži mladých kuchařů Hans Bueschkens Young Chefs Challenge a soutěži cukrářů Global Pastry Chefs Challenge
Konání semifinálového kola mezinárodní soutěže Global Chef Challenge je pro Prahu nesmírně zajímavou a prestižní událostí.
Soutěž o titul nejlepšího kuchaře České republiky „Kuchař roku 2017/2018“ je pořádána Asociací kuchařů a cukrářů ČR již od roku 1995. Historicky prvním Kuchařem roku se stal Vladislav Stuparič, tenkrát šéfkuchař studené kuchyně hotelu Forum.
Finále soutěže již XIII. ročníku se uskuteční 5. října 2017 na Výstavišti PVA EXPO Praha Letňany jako součást veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2017
Soutěž je otevřena pro všechny ženy a muže, kteří úspěšně absolvovali učební obor kuchař/kuchařka nebo odbornou gastronomickou školu a aktivně pracují v oboru.
Po velice úspěšné spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR a společné podpoře ROKU ŘEMESEL 2016 je i letos veletrhu FOR GASTRO & HOTEL ctí podpořit nový projekt ROK VENKOVA 2017, který vyhlašuje AMSP ČR pro letošní rok. Tento projekt má za cíl podporovat malé a střední podnikatele na venkově v obcích do tří tisíc obyvatel, motivovat je k udržení a rozvoji stávajících provozoven a k zakládání nových. V oblasti gastronomie to jsou především malé rodinné firmy se zemědělskou a živočišnou výrobou a samozřejmě drobní producenti regionálních potravin, které veletrh v rámci své kampaně a doprovodných programů také podporuje.
STATISTIKA VELETRHU
FOR GASTRO & HOTEL 2016
Počet návštěvníků: 28 235
Počet vystavovatelů: 250
Celková výstavní plocha: 9 840 m2
Na veletrhu hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL byly v rámci soutěže GRAND PRIX vyhlášeny nejlepší exponáty. Soutěžilo se přitom ve dvou kategoriích, a to TECHNOLOGIE A VYBAVENÍ a NÁPOJE A POTRAVINY.
Dnes jsme slavnostně zahájili veletrh nábytku, interiérů a bytových doplňků FOR INTERIOR a veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL. Těšit se můžete na pět set vystavovatelů a bohatý doprovodný program. Veletrh bude otevřen návštěvníkům od čtvrtka 29. září do neděle 2. října 2016.
V rámci statutárního partnerství ABF, a. s. a Ford Motor Company, s. r. o., si Vás dovolujeme pozvat ke stánku Ford, kde si můžete prohlédnout jak užitkové vozy Ford Transit pro Vaše podnikání, tak i novinky – nové prémiové SUV Ford Edge, nový Ford Ranger a také zcela nový Ford Kuga ST-Line.
La Cucina Italiana, magazín původně jen o italské kuchyni, dnes i o životním stylu, vychází v Itálii od roku 1929. První číslo české verze vyšlo v roce 2004. Časopis La Cucina Italiana je zosobněním vášně pro kvalitu a oslavou italského a středozemního jídla a kultury. A právě tuto svou vášeň představí návštěvníkům letošního ročníku FOR GASTRO&HOTEL. Osobně se budete moci setkat s šéfredaktorkou tohoto krásného titulu a také ochutnat některou ze specialit připravených právě podle receptů z časopisu La Cucina Italiana.
Každý návštěvník, kterého tento titul zaujme (a že určitě zaujme!),si bude moci přímo na veletrhu objednat předplatné a získat k němu navíc dárek. Gastronomický titul La Cucina Italiana je dvouměsíčník, který v každém řadovém čísle nabízí více než 70 unikátních receptů typických pro dané období. Unikátních proto, že každý recept je připravován italskými šéfkuchaři. Vedle řadových čísel vycházejí jedenkrát ročně také tzv. Speciály, které jsou naopak věnovány jedné konkrétní surovině. Doposud vyšlo devět speciálních vydání - Těstoviny, Sýry, Ryby & plody moře, Polévky, Rýže & rizota, Rajče, jaká vášeň!, Hovězí a telecí maso, Pizza & slané dorty a koláče, Brambory. A právě se připravuje 10. jubilejní speciál na téma „Svatba po italsku“.
Nezbývá, než přijít ochutnat!
Letní seriál Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR „Toulky za cechy a řemesly“ je vlajkovou lodí projektu ROK ŘEMESEL 2016 a na ČT 1 sklízí mimořádný úspěch. Mezi několika stovkami pořadů České televize se již po třech odvysílaných dílech dostal mezi absolutní špičku a žebříčkem ČT stále stoupá, jeden z dílů dokonce atakoval hranici 500.000 diváků. V každém z dílů nahlédne Iveta Toušlová a Josef Maršál pod ruce skutečných mistrů, a to jak z profesí agrárně-potravinářských, tj. uzenářů, pekařů, cukrářů, rybářů, vinařů, lahůdkářů, ovocnářů, pivovarníků, floristů, tak i mistrů stavebních řemesel, jako jsou kameníci, kamnáři, skláři, kováři, čalouníci, štukatéři, podlaháři či klempíři. Jejich práci si i sami vyzkoušejí a i vy můžete posoudit, jak se s řemeslem popasovali, a to každý pátek před hlavními Událostmi od 18:25 h na ČT 1, v repríze hned v sobotu od 9:25 h opět na ČT1.