Poprvé od covidového období se opět bude konat podzimní carvingová soutěž CZECH CARVING CUP. V letech 2014-2019 měla název „Dýňový Šampionát“.
Soutěž uskuteční 2. listopadu na výstavišti v Praze Letňanech v rámci veletrhu FOR GASTRO&HOTEL.
Celkem jsou připraveny čtyři kategorie – dvě pro pokročilé řezbáře a dvě pro nováčky.
V kat. A se bude soutěžit v live carvingu na 3 hod a téma je volné. V druhé kat. pro zkušenější řezbáře je téma „dýně“. Úkolem bude vyřezat předem na libovolné téma dekorativní dýni.
Pro začínající adepty carvingu je kat. C live carving a tématem je „cukrový meloun“ v limitu 75 min. Tato kat. se přesunula z Melounového Šampionátu a je velmi oblíbená.
V poslední kat. D je tématem „květinová kompozice“, která by měla zahrnovat nejen růže.
Soutěž je ideální přípravou pro nadcházející Světovou kuchařskou olympiádu v únoru, kde ČR obhajuje pozici nejvíce dosažených zlatých medailí.
Partnery soutěže jsou - výstaviště PVA EXPO, ČEROZFUCHT s.r.o a GastroJobs.cz
Podrobné informace a propozice najdete na www.carving-studio.eu .
Příp. lze napsat na info@carving-studio.eu