La Cucina Italiana, magazín původně jen o italské kuchyni, dnes i o životním stylu, vychází v Itálii od roku 1929. První číslo české verze vyšlo v roce 2004. Časopis La Cucina Italiana je zosobněním vášně pro kvalitu a oslavou italského a středozemního jídla a kultury. A právě tuto svou vášeň představí návštěvníkům letošního ročníku FOR GASTRO&HOTEL. Osobně se budete moci setkat s šéfredaktorkou tohoto krásného titulu a také ochutnat některou ze specialit připravených právě podle receptů z časopisu La Cucina Italiana.
Každý návštěvník, kterého tento titul zaujme (a že určitě zaujme!),si bude moci přímo na veletrhu objednat předplatné a získat k němu navíc dárek. Gastronomický titul La Cucina Italiana je dvouměsíčník, který v každém řadovém čísle nabízí více než 70 unikátních receptů typických pro dané období. Unikátních proto, že každý recept je připravován italskými šéfkuchaři. Vedle řadových čísel vycházejí jedenkrát ročně také tzv. Speciály, které jsou naopak věnovány jedné konkrétní surovině. Doposud vyšlo devět speciálních vydání - Těstoviny, Sýry, Ryby & plody moře, Polévky, Rýže & rizota, Rajče, jaká vášeň!, Hovězí a telecí maso, Pizza & slané dorty a koláče, Brambory. A právě se připravuje 10. jubilejní speciál na téma „Svatba po italsku“.
Nezbývá, než přijít ochutnat!