Ve dnech 2. - 4. 10. 2015 se v rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2015 konalo semifinále mezinárodní soutěže Global Chefs Challenge určené pro kuchaře z centrální Evropy. Své kuchařské umění v tomto semifinálovém kole poměřili kuchaři z České republiky, Rumunska, Maďarska, Polska a Německa.
Ve třech dnech se zástupci jednotlivých zemí utkali ve 3 různých soutěžích.
V nejprestižnější seniorské soutěži „Global Chefs Challenge“ měli kuchaři za úkol připravit během 3 hodin tříchodové menu pro 6 osob. V této soutěži nás velmi potěšila bronzová medaile, kterou získal pro Českou republiku Patrik Bečvář. Na druhé pozici se umístil Richárd Elek z Maďarska a zlatá medaile putovala do Německa zásluhou Tobiase Laabse.
Soutěž „Global Pastry Chefs Challenge“ se stala exhibicí maďarského zástupce Dávida Domonkose, který se prezentoval skulpturou s názvem „Ambrosia – pokrm bohů“. Bohužel náš zástupce Lukáš Skála (vítěz soutěže Cukrář roku 2013) na poslední chvíli ze zdravotních důvodů ze soutěže odstoupil.
V závěrečném klání nadějných mladých kuchařů „Hans Bueschkens Young Chefs Challenge“ opět putovala zlatá medaile do Německa, tentokrát zásluhou Marianuse von Hörstena, stříbrnou pozici získal pro Polsko Bartosz Peter a bronzovou Barnabás Hack z Maďarska.