NÁRODNÍ SOUTĚŽ "PEKAŘ ROKU 2016" a SOUTĚŽ "ATRAKTIVNÍ VÝROBEK ROKU"
Titulárními vozy veletrhu FOR GASTRO & HOTEL jsou vozy Ford. Hledáte-li ten správný osobní nebo užitkový vůz, najdete ho u partnera tohoto veletrhu, automobilky Ford. Expozici 2 vozidel si můžete prohlédnout ve Výstavní hale 3. Pro cenovou nabídku pokračujte ZDE.
Ve dnech 2. - 4. 10. 2015 se v rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2015 konalo semifinále mezinárodní soutěže Global Chefs Challenge určené pro kuchaře z centrální Evropy. Své kuchařské umění v tomto semifinálovém kole poměřili kuchaři z České republiky, Rumunska, Maďarska, Polska a Německa.
Ve třech dnech se zástupci jednotlivých zemí utkali ve 3 různých soutěžích.
V nejprestižnější seniorské soutěži „Global Chefs Challenge“ měli kuchaři za úkol připravit během 3 hodin tříchodové menu pro 6 osob. V této soutěži nás velmi potěšila bronzová medaile, kterou získal pro Českou republiku Patrik Bečvář. Na druhé pozici se umístil Richárd Elek z Maďarska a zlatá medaile putovala do Německa zásluhou Tobiase Laabse.
Soutěž „Global Pastry Chefs Challenge“ se stala exhibicí maďarského zástupce Dávida Domonkose, který se prezentoval skulpturou s názvem „Ambrosia – pokrm bohů“. Bohužel náš zástupce Lukáš Skála (vítěz soutěže Cukrář roku 2013) na poslední chvíli ze zdravotních důvodů ze soutěže odstoupil.
V závěrečném klání nadějných mladých kuchařů „Hans Bueschkens Young Chefs Challenge“ opět putovala zlatá medaile do Německa, tentokrát zásluhou Marianuse von Hörstena, stříbrnou pozici získal pro Polsko Bartosz Peter a bronzovou Barnabás Hack z Maďarska.
V rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL se 1. října 2015 uskutečnila soutěž Kuchař roku 2015/2016 pořádaná Asociací kuchařů a cukrářů. Vítězem se stal Tomáš Kourek – Corporate executive chef The Pub Praha. Na druhém místě se umístil Pavel Buchwaldek – šéfkuchař restaurace Zlatá Praha v Hotelu InterContinental, třetí příčku pak obsadil Přemysl Douša - šéfkuchař restaurace Potrefená husa Albertov Praha
Přinášíme výsledky jednotlivých soutěží od České barmanské asociace, které proběhly v rámci konání veletrhu FOR GASTRO&HOTEL 2015:
Junior Teatender Competition
JUNIOR MISTR KÁVY FOR GASTRO & HOTEL 2015 (2. 10. 2015)
Junior Mistr Kávy
BAILEYS PROFESSIONAL MISTR KÁVY 2015 (3. 10. 2015)
Professional Mistr Kávy
JOHNNIE WALKER – CZECH MIXOLOGIST CUP 2015 (3. 10. 2015)
Professional Cocktail Competition
HAVANA CLUB FLAIR CUP 2015 (4. 10. 2015)
Letošní ročník veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2021 nabídne profesionálům i milovníkům gastronomie vše důležité, co k tomuto oboru patří, včetně novinek, premiérových vystavovatelů i zahraničních firem. I přes náročnou situaci ve společnosti naleznete v nové výstavní hale 4 mnoho oblíbených profesionálních expozic, připravených uzavírat kontrakty a diskutovat o novinkách a trendech. V sektorech A a B budou zastoupeny obory gastro technologií a také vybavení pro hotely a restaurace. Technologie představí významné firmy jako AT FORNAX, BLAŽEK GASTRO, CESK, IMESO, TeS Chotěboř a mnoho dalších.
Titulárními vozy veletrhu FOR GASTRO & HOTEL jsou vozy Ford. Hledáte-li ten správný osobní nebo užitkový vůz, najdete ho u partnera tohoto veletrhu, automobilky Ford. Expozici 2 vozidel si můžete prohlédnout ve Výstavní hale 3. Pro cenovou nabídku pokračujte ZDE.