FOR GASTRO & HOTEL
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Vítězové soutěže CZECH INTERIOR AWARD jsou tu!


Ve čtvrtek 11. dubna na PVA EXPO PRAHA, při veletrhu DESIGN SHAKER, byli slavnostně vyhlášeni vítězové hlasování odborné poroty i cen veřejnosti. Přihlášeno bylo celkem 222 projektů, v pěti ze sedmi kategorií rozhodovala odborná porota, složená z významných osobností odvětví interiérového designu. Zde jsou výherci kategorií hotelů a restaurací:

VEŘEJNÝ INTERIÉR – HOTEL/UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ 

Vítězným projektem se stal "Na seně" - glampingová stodola na louce v Beskydech od Ondřeje Eliáše a RMBA Architekti. Porota zohlednila nejen samotný interiér, ale především atmosféru a zážitek, který nabízí návštěvníkům. Rozhodování v této kategorii bylo zvláště náročné díky pestrosti přihlášených projektů.

VEŘEJNÝ INTERIÉR – RESTAURACE, KAVÁRNA, BAR 

V kategorii restaurací, kaváren a barů zvítězila "Pivnice na Štokách Bernard" od Barbary Bencové a B2 Architecture. Interiér byl oceněn pro své mistrovství v práci s prostorem a detaily zařízení, a také pro nečekané prvky v jinak tradičním stylu pivnice. Pozitivně byl hodnocen i přístup k firemní identitě značky.

Více informací o soutěži, přehled všech přihlášených projektů a podrobnosti o vítězích najdete na stránkách www.interioraward.cz. 

Děkujeme všem partnerům i přihlášeným a těšíme se na další ročník!

fotofotofotofotofotofoto


Nová posila z budoucnosti


Úspěch v marketingu je podmíněný neustálým sledováním a také zkoušením trendů a novinek v oblasti komunikace. Proto jsme rozšířili náš veletržní tým o jednoho člena, kterým je digitální dvojče generálního ředitele ABF, a.s. Martina Františka Přívětivého vytvořené pomocí AI. 

V čem je takzvaný avatar v marketingu přínosem? Dokáže hovořit téměř všemi světovými jazyky a pohodlně tak komunikovat i s našimi obchodními partnery ze všech koutů světa. Umí zaskočit za svou „originální předlohu“ a okomentovat kdykoliv jakékoliv téma, když je pan ředitel zrovna časově vytížen nebo nepřítomen. Veškeré důležité informace tak budou dostupné okamžitě a na většině našich online kanálů. 

Jeho první zakázkou byla pozvánka na dubnový veletržní souběh FOR PETS, FOR BEAUTY a FOR KIDS. Stejně jako každý nový člen týmu také náš avatar se musí učit a sžívat se s veletržním světem. Věříme, že bude pomocníkem v naší snaze přinést partnerům i návštěvníkům ještě komfortnější a rychlejší informace, které o našich akcích potřebují.

Držte mu palce!

fotofotofotofotofotofoto


Veletrh For Pets a neodolatelné slevy na shopex.cz


 

Milovníci zvířat, připravte se, máme pro vás totiž skvělé zprávy! Díky nadcházejícímu veletrhu For Pets, který se uskuteční v prostorách PVA EXPO PRAHA, jsme pro vás dohodli s našimi ceněnými partnery, Mopsy pro psy a COOL PET, akční nabídku produktů. Tato nabídka je šitá na míru pro každého, kdo hledá kvalitní a cenově dostupné produkty pro své chlupaté členy rodiny.

 

Mopsy pro psy, váš oblíbený zdroj pamlsků pro psy, přináší exkluzivní výběr sušených lahůdek. Těšit se můžete na jedinečné hovězí vazovice, chuťově bohatou vepřovou pánev, delikátní vepřovou lopatku a neodolatelné hovězí kosti vřetenní, které si vaši čtyřnozí přátelé zamilují. A to vše je nyní k dispozici se slevou až 33 %. Je to skvělá příležitost, jak dopřát svým psům to nejlepší, co trh nabízí, a zároveň ušetřit.

 

COOL PET rozšiřuje naši akční nabídku o škálu produktů pro psy i kočky. V této nabídce naleznete například:

 

Kočárek pro psy a kočky: Vyrazte na procházku s vašimi mazlíčky pohodlně a stylově. Tento kočárek je ideální pro starší zvířata nebo pro dlouhé výlety.

 

Batoh a vozík - 2v1: Tento inovativní produkt funguje jako batoh i vozík a nabízí maximální flexibilitu pro cestování s vaším mazlíčkem.

 

Běhací pás Dog Pacer: Udržujte svého psa ve formě bez ohledu na počasí s tímto profesionálním běhacím pásem.

 

Campingová, rybářská skládací židle - velikost XL: Poskytněte komfort sobě i svému mazlíčku během venkovních dobrodružství s naší XL skládací židlí.

 

Dvojitý, double box pro kočky a psy: Zajistěte svým mazlíčkům bezpečný a pohodlný prostor s tímto praktickým double boxem.

 

Nenechte si ujít tuto výjimečnou příležitost zpříjemnit život vašim mazlíčkům a zároveň ušetřit. Objevte a pořiďte produkty na shopex.cz, které zlepší život vašich milovaných mazlíčků, a to za neodolatelné ceny. Připojte se k nám také na veletrhu For Pets, kde budete mít příležitost obohatit životy vašich zvířecích přátel. Těšíme se na vaši návštěvu a věříme, že tento veletrh bude pro vás i vaše mazlíčky nezapomenutelným zážitkem.

fotofotofotofotofotofoto


Fantastický výsledek českého carvingu na Světové kuchařské olympiádě IKA 2024!


Po čtyřech letech se naši řezbáři vydali obhajovat pozici nejúspěšnějšího státu v počtu zlatých medailí. Před čtyřmi léty si ze Stuttgartu odvezli kromě dalších medailí celkem tři zlaté kovy za své exponáty. Letos byla česká účast poloviční a očekávání menší. Nicméně konečný výsledek byl opravdu až nečekaný.

V kat. „LIVE“ carvingu se do finálového kola s druhým nejvyšším bodovým ziskem dostala Tereza Buchtová. Ve finálovém kole se pak potkali nejlepší řezbáři z Thajwanu, Mexika, Indie, Vietnamu, Japonska, Německa, Itálie a Čech. Tříhodinová bitva o nejcennější kov měla nakonec po součtu bodů nečekaný výsledek. Tereza Buchtová dohnala ztrátu na thajwanského řezbáře An Xuan Li a nakonec měli oba stejný počet bodů. Pro trofej si šli tedy společně a co se strhlo v hledišti při nástupu naší „malé“, ale uměním „velké“ řezbářky na podium, nelze popsat slovy. Tereza navíc v kat. kompozic klasické zeleniny a ovoce /K1/ přidala další zlaté ocenění (celkově 8. místo).

Dařilo se i dalším zástupcům české školy. V kat. kompozic si stříbrné medaile za exponát odvezli Diana Peškeová (celkově 11. místo) a Ondřej Janoušek (celkově 18. místo). Bronz přidala Pavlína Svobodová a Radek Vach. V LIVE carvingu přidali stříbrní medailisté Diana Peškeová a Ondřej Janoušek ještě dva bronzy.

Po 20 letech má znovu český carving na svém kontě prvenství. V roce 2004 se to ve společné kat. s dalšími kuchařskými uměleckými technikami podařilo v kat. D1. Další celkový triumf zaznamenal náš carving na Culinary World Cup v Lucembursku 2018 a o čtyři roky později z toho bylo druhé místo – obojí v kat. LIVE.  

Oceněním pro český carving byla nominace Luďka Procházky do komise. To ale nemělo žádný vliv na výsledek našich řezbářů, protože dle regulí WACS se body komisaře pro účastníka ze stejné země počítají z průměru dalších komisařů. Za diplomatický úspěch lze považovat nastartování diskuze na úrovni WACS o úpravě pravidel u carvingu na těchto TOP soutěžích. Právě česká iniciativa vše nastartovala. Kromě našeho zástupce v komisi je výrazně aktivní i Milan Sahánek, jenž byl druhým komisařem za ČR na IKA.

Poděkování patří nejen řezbářům, jejich rodinám a doprovodu za podporu, ale i partnerům týmu CZECH-SLOVAK CARVING TEAMU – společnosti ČEROZFRUCHT s.r.o. a portálu GastroJobs.cz.

CZECH-SLOVAK CARVING TEAM

fotofotofotofotofotofoto


Závěrečná zpráva FOR GASTRO&HOTEL 2023


fotofotofotofotofotofoto


Kalendář akcí pro rok 2024


Zapište si termíny našich akcí, kterých se chcete letos zúčastnit! Rozhodně je z čeho vybírat. Děkujeme vám za přízeň v minulém roce. Díky vám jsme největším a nejúspěšnějším moderním veletržním areálem v České republice. Kalendář akcí 2024 si můžete také stáhnout jako pdf soubor ZDE.

 

fotofotofotofotofotofoto


Získejte prestižní ocenění CZECH INTERIOR AWARD 2024!


Jste hrdý na interiér vaší restaurace, kavárny nebo ubytovacího zařízení? Navrhli jste ho ve spolupráci s interiérovým designérem či architektem? Přihlaste ho do soutěže! Podpořte obor interiérového designu a zviditelněte svůj podnik!

První ročník tohoto výhradně českého ocenění pro profesionální interiérové architekty a designery je tu!

Termín: Přihlášky jsou otevřeny do 23. února 2024.
Ocenění budou předána 11. dubna 2024 na veletrhu DESIGN SHAKER v PVA EXPO PRAHA.

Více informací o podmínkách soutěže na www.interioraward.cz 

fotofotofotofotofotofoto


Poděkování za sedmý ročník kongresu


Rádi bychom vám upřímně poděkovali za vaši účast na letošním KONGRESU FOR GASTRO&HOTEL, který se konal dne 1. listopadu 2023 v Kongresovém sále PVA EXPO PRAHA. Hlavním tématem tohoto kongresu bylo "NOVÝ ÚDĚL – UDRŽITELNOST".

KONGRES FOR GASTRO&HOTEL patří mezi největší odborné události v oblasti pohostinství v České republice. Můžete si znovu připomenout atmosféru a prohlédnout fotografie z kongresu na našem webovém portálu. Pokud vás zaujaly prezentace řečníků a máte zájem si je stáhnout, prosím, neváhejte nás kontaktovat.

S velkým očekáváním se těšíme na vaši účast na již osmém ročníku KONGRESU FOR GASTRO&HOTEL, který se bude konat ve středu 9. října 2024!

fotofotofotofotofotofoto


Poděkování za sedmý ročník kongresu


Rádi bychom vám upřímně poděkovali za vaši účast na letošním KONGRESU FOR GASTRO&HOTEL, který se konal dne 1. listopadu 2023 v Kongresovém sále PVA EXPO PRAHA. Hlavním tématem tohoto kongresu bylo "NOVÝ ÚDĚL – UDRŽITELNOST".

KONGRES FOR GASTRO&HOTEL patří mezi největší odborné události v oblasti pohostinství v České republice. Můžete si znovu připomenout atmosféru a prohlédnout fotografie z kongresu na našem webovém portálu. Pokud vás zaujaly prezentace řečníků a máte zájem si je stáhnout, prosím, neváhejte nás kontaktovat.

S velkým očekáváním se těšíme na vaši účast na již osmém ročníku KONGRESU FOR GASTRO&HOTEL, který se bude konat ve středu 9. října 2024!

fotofotofotofotofotofoto


Děkujeme všem účastníkům, partnerům a návštěvníkům!


Veletrh FOR GASTRO&HOTEL je za námi a dopadl výborně! Na výstaviště PVA EXPO PRAHA dorazilo téměř 6 tisíc návštěvníků, kteří se seznámili s produkty více než 128 vystavovatelů. Na veletrhu bylo možné najít velké množství novinek tradičních výrobců, osvědčených značek, ale i nových dodavatelů a zahraničních firem. Návštěvníci měli možnost načerpat, či nechat se inspirovat aktuálními trendy HoReCa sektoru, propojit se s asijským podnikatelským sektorem, získat dotace na výměnu gastrospotřebičů, či jednoduše ochutnat zajímavé potraviny a nápoje. Na veletrhu proběhlo mnoho inspirativních programů, jako byl KONGRES FOR GASTRO&HOTEL, který se konal 1.listopadu, dále program s názvem Zažij, poznej a ochutnej Vietnam pod vedením Jiřího Boháče a organizace Master Vietnam, Czech Carving Cup 2023, Enzo Bencini Barista Cup 2023, který moderovala charismatická Markéta Hrubešová a hlavním porotcem byla živá legenda kávového světa Roberto Trevisan, workshopy Lukáše Neckáře na výrobu COLOR SUSHI, Moderní výuka stolničení, představení značek Nových veganských a inspirativních trendů a mnohé další.  Děkujeme našim partnerům, vystavovatelům a v neposlední řadě i vám návštěvníkům za báječnou atmosféru! Již nyní se opět těšíme na setkání s vámi na veletrhu FOR GASTRO&HOTEL, který se uskuteční v termínu 9. – 11. 10. 2024!

 

 

 

fotofotofotofotofotofoto


Putovní pohár ze soutěže CZECH CARVING CUP míří do Polska!


Po čtyřech letech se vrátila na scénu podzimní soutěž pro zeleninové řezbáře. Pauza byla způsobená především covidovým obdobím. Organizátoři se vrátili k názvu CZECH CARVING CUP, jenž nahradil „Dýňový Šampionát“. Došlo rovněž na změnu místa. Nyní se soutěžilo v rámci veletrhu FOR GASTRO&HOTEL 2023 v Praze Letňanech.

 

Klání tradičně probíhalo ve čtyřech kategoriích. Dvě byly určeny zkušenějším řezbářům, dvě pro nováčky carvingu. Ti zkušenější národní soutěže využívají jako přípravu na mezinárodní klání. Za tři měsíce některé z nich čeká Světová kuchařská olympiáda v Německu.

 

V předem připravených kompozicích v kat. , kde zadáním byla „dýně“ , zvítězil polský řezbář Radoslaw Skowroński před členkou týmu Czech-Slovak Carving Teamu Dianou Peškeovou.  A takové nakonec bylo i absolutní pořadí v součtu kat. A a B. Třetí pozici u kompozic získala Denisa Štrychová z Prahy.

V live carvingu zvítězila trochu překvapivě Pavlína Svobodová z ISŠ Slavkov u Brna a zaskočila i zkušenější kolegy. Zároveň i druhé místo bylo trochu nečekané, když ho obsadila Iveta Kališová z SOŠ a SOU Polička. Iveta jako nováček zvítězila v kat. C a D a zkusila kat. B a na poslední chvíli zasedla do live v kat. A . Navíc  ve speciálním hodnocení samotných účastníků a doprovodu byl její výrobek oceněn nejvíce hlasy. Třetí příčku v live kat. A získala Diana Peškeová.

 

U začátečníků jasně vládla Iveta Kališová. Na druhém místě v živé řezbě kat. C skončila Hana Hošková z SOŠ a SOU Vlašim, bronz si vyřezala Anna Jehorová z SOŠ Fortika z Lomnice u Tišnova.

V květinových kompozicích v kat. D za Ivetou Kališovou skončily dvě zástupkyně SŠGS Nová Paka Kateřina Mušáková a Kateřina Slavíková.

Speciální cenu za jemnost si vyřezal za dvě dýně v thajském stylu Radoslaw Skowroński a pohár za originalitu Denisa Štrychová za dýňového ježka.

 

Potěšitelným faktem bylo to, že se opět objevilo několik motivů nejen v oblíbeném thajském stylu. To je atraktivní pro diváky a návštěvníky. Druhým plusem je nástup nových řezbářů, kteří v minulém školním roce absolvovali více kurzů a rozsah jejich práce může být větší.

 

V odborné komisi byli vítězové řady českých i mezinárodních soutěží –Eliška Hortová /Vostalová/, Zuzana Hamalová a Ladislav Pakosta.

Soutěž se konala v rámci veletrhu FOR GASTRO&HOTEL 2023, pořadatelem byla firma CZECH CARVING STUDIO ve spolupráci s Czech-Slovak Carving Teamem.

Hlavními partnery soutěže byla společnost ČEROZFRUCHT s.r.o. , ABF a.s. a  GastroJobs.cz.

 

 

fotofotofotofotofotofoto


Již tuto sobotu se bude ochutnávat, hodovat a debužírovat. Zimní Apetit Piknik klepe na dveře, přijít může každý


Přijměte naše pozvání na 2. zimní setkání všech milovníků jídla a příznivců časopisu Apetit, které se bude konat v sobotu 11. 11. 2023 v nádherných historických prostorách Novoměstské radnice. Přijďte si užít jedinečnou atmosféru a ochutnat skvělé jídlo a pití. Čekají na vás hvězdní hosté ze světa gastronomie i zábavný program pro děti i dospělé. Vstup je zdarma.

Zimní Apetit piknik, tradiční setkání milovníků dobrého jídla a příznivců časopisu Apetit, se v listopadu opět bude odehrávat v nádherných kulisách Novoměstské radnice v Praze.

Čekat vás budou stánky oblíbených prodejců, které pro vás vybrala redakce časopisu Apetit. Na nádvoří a okolo kašny na Karlově náměstí si vychutnáte jídla na grilu či ohni, uvnitř nabídneme sezonní dobroty, kuchařky edic Apetit a Toprecepty.cz se slevou až 40 %, jedlé dárky i dekorace na stůl. Kromě vybraných lahůdek vám naservírujeme i spoustu skvělé zábavy.

Těšte se na:

- rozhovory s hvězdnými hosty

- kuchařské show

- workshopy

- tombolu

- hudbu

a další lahůdkový program, který si užije opravdu každý. Je připraven i bohatý program pro děti. V dětské zóně se děti zabaví a možná i přiučí něčemu, co se jim bude hodit, až budou pomáhat při vaření. Chybět nebude ani populární malování na obličej.

Celým dnem bude provázet moderátorka Kristina Kloubková, která přivítá zajímavé hosty.

Proslulý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich společně s Danielem Combi, šéfcukrářem Café Imperial Dolce,  přijde představit své novinky: knihu Zlatá klasika a cukrárnu Café Imperial Dolce.

Uznávaná cukrářka Mirka van Gils Slavíková přiveze novou kuchařku Štědré a voňavé a také ochutnávku cukroví.

Šéfkuchařka Miluše Makó během své kuchařské show ve food trucku restaurace Green TAble ukáže, jak skvělé jídlo může být bezmasé jídlo.

Finalisté soutěže MasterChef Česko – osobně se setkáte s kuchaři z TOP 10, které právě teď vídáte na obrazovkách, přijde Honza Albrecht, Adam Rundus, Petra Kamencová a Tereza Vyhlídalová

Fanynka Apetitu, herečka Patricie Pagáčová, promluví o své vášni k vaření.

Redakce časopisu Apetit pokřtí novou Línou kuchařku a během své kuchařské show vám předvede, že i líný kuchař může být velký gurmán.

Těšit se můžete i na další osobnosti české gastronomické scény.

VŠE O ZIMNÍM APETIT PIKNIKU – www.piknik.apetitonline.cz

 

 

 

fotofotofotofotofotofoto


Zveme vás na odborný KONGRES FOR GASTRO&HOTEL


1. listopadu na PVA EXPO PRAHA v Letňanech 

Tématem letošního ročníku bude NOVÝ ÚDĚL – UDRŽITELNOST , který ukáže, jak se tento novodobý fenomén usazuje v oblasti pohostinství.

HoReCa sektor čelil v nedávné době mnoha výzvám, ať už to byl covid, válečné konflikty nebo energetická krize. Nyní stojí před dalším údělem - nutností žít v souladu s green dealem a novými environmentálními předpisy. Je to lepší cesta pro zákazníky, nebo jen další břemeno pro podnikatele? Dá se vůbec prosperovat v éře ne/udržitelnosti? 

Můžete se těšit na odborné přednášky, tvrdá data z trhu, případové studie, ochutnávky kvalitních pokrmů a nápojů, stánky odborných partnerů a mnohé další.

Aktuality a celý program kongresu můžete sledovat na našem webu www.kongresforgastro.cz

Kapacita je omezená, zajistěte si svou vstupenku a registrujte se již dnes na: https://shopex.cz/.../kongres-for-gastro-and-hotel.../

fotofotofotofotofotofoto


Čerstvé, zdravé, zeleninové sushi!


Čerstvé, zdravé, zeleninové sushi! 
I na to se můžete těšit u stánku Color Sushi, za nímž stojí Lukáš Neckář.

Profesionální kuchař s více než dvacetiletou praxí, který se v posledních letech specializuje na sushi a asijskou kuchyni.

Má vlastní pořad Barevný svět Lukáše Neckáře na TV Mňam, zároveň je influencerem, ambasadorem několika značek, ale hlavně zapáleným srdcařem. Jeho motto zní: Co prožiješ, to nezapomeneš! 

A pro to se u jeho stánku můžete zastavit na ochutnávku, či přímo na kurz sushi, díky kterému si odnesete nejen nové dovednosti, ale také čerstvý oběd!

fotofotofotofotofotofoto


NOVÝ ÚDĚL - UDRŽITELNOST


HoReCa sektor čelil v nedávné době mnoha výzvám, ať už to byl covid, válečné konflikty nebo energetická krize. Nyní stojí před dalším údělem - nutností žít v souladu s green dealem a novými environmentálními předpisy. Je to lepší cesta pro zákazníky, nebo jen další břemeno pro podnikatele? Dá se vůbec prosperovat v éře ne/udržitelnosti? 

Můžete se těšit na odborné přednášky, tvrdá data z trhu, případové studie, ochutnávky kvalitních pokrmů a nápojů, stánky odborných partnerů a mnohé další.

Aktuality a celý program kongresu můžete sledovat na našem webu www.kongresforgastro.cz. 

Kapacita je omezená, zajistěte si svou vstupenku a registrujte se již dnes na: https://shopex.cz/.../kongres-for-gastro-and-hotel.../

fotofotofotofotofotofoto


ÚSPORY VE VELKOKAPACITNÍM STRAVOVÁNÍ


Přijďte zjistit, jak můžete zefektivnit své gastroprovozy, přijďte se vybavit novými technologiemi. Chystáme pro vás projekty zaměřené na úspory a produktivitu ve velkokapacitním stravování.

Společnost H2O TECH S.R.O. (stánek 3A01) vám představí nový produkt na českém trhu – automatický odlučovač tuků, sám se čísti!

Firma STRÁNSKÝ A PETRŽÍK pneumatické válce (stánek 3A14) vám nabídnou slevu na své produkty a zároveň vás seznámí s unikátními pokrmy společnosti EXPRES MENU.

Firma I-GASTRO (stánek 3A29) vám ukáží monoblok intergrovaných spotřebičů od renomovaných značek JIPA i UNOX.

Rádi byste vyměnili své gastrozařízení za úsporná, ale chybí vám finance? Společnost TES CHOTĚBOŘ (stánek 3B07) vám pomůže získat dotace ve výši 50% ceny! Vše na klíč, úspěšnost je téměř 100%!

fotofotofotofotofotofoto


ZAŽIJ, POZNEJ A OCHUTNEJ VIETNAM


1. listopadu 2023 na veletrhu FOR GASTRO&HOTEL.

Za jediný den se s námi přenesete na čajové plantáže a k divokým horských čajovníkům v severním Vietnamu. Čeká Vás bohatý program plný vyprávění a fotek z plantáží, s degustací čajů a představení čajové mixologie. 

Program je tvořen ve spolupráci s panem Jiřím Boháčem, Česko-vietnamským vzdělávacím institutem, odbornou sekcí CBA Czech Teatenders a společností Tamda Foods.

fotofotofotofotofotofoto


CZECH CARVING CUP 2023


fotofotofotofotofotofoto


Enzo Bencini Barista Cup 2023 - Soutěž středních hotelových škol


Enzo Bencini Barista Cup 2023 - Soutěž středních hotelových škol 

3. listopadu 2023 na veletrhu FOR GASTRO&HOTEL! 

Přijďte zažít den plný italské vášně, skvělé kávy a mladých talentů středních hotelových škol! Sedm hotelových škol z celé České Republiky se poprvé utká o vítězství. Porotcem bude legendární Roberto Trevisan, lektor Školy kávy a zakladatel Mistrovství baristů ČR. Moderovat bude energická Markéta Hrubešová. 

Přijďte sledovat budoucí hvězdy baristů, ochutnejte nejlepší italskou kávu a nechte se pohltit atmosférou kávové vášně. 

Přidejte se k nám a buďte součástí Enzo Bencini Barista Cup 2023! 

fotofotofotofotofotofoto


Carvingová soutěž CZECH CARVING CUP se vrací po čtyřleté pauze


Poprvé od covidového období se opět bude konat podzimní carvingová soutěž CZECH CARVING CUP. V letech 2014-2019 měla název „Dýňový Šampionát“.

Soutěž uskuteční 2. listopadu na výstavišti v Praze Letňanech v rámci veletrhu FOR GASTRO&HOTEL.

Celkem jsou připraveny čtyři kategorie – dvě pro pokročilé řezbáře a dvě pro nováčky.

V kat. A se bude soutěžit v live carvingu na 3 hod a téma je volné. V druhé kat. pro zkušenější řezbáře je téma „dýně“. Úkolem bude vyřezat předem na libovolné téma dekorativní dýni.

Pro začínající adepty carvingu je kat. C live carving a tématem je „cukrový meloun“ v limitu 75 min. Tato kat. se přesunula z Melounového Šampionátu a je velmi oblíbená.

V poslední kat. D je tématem „květinová kompozice“, která by měla zahrnovat nejen růže.

Soutěž je ideální přípravou pro nadcházející Světovou kuchařskou olympiádu v únoru, kde ČR obhajuje pozici nejvíce dosažených zlatých medailí.

Partnery soutěže jsou - výstaviště PVA EXPO, ČEROZFUCHT s.r.o a GastroJobs.cz

Podrobné informace a propozice najdete na www.carving-studio.eu .

Příp. lze napsat na info@carving-studio.eu

fotofotofotofotofotofoto


Budoucnost HoReCa začíná u studentů!


V návaznosti na nedostatek personálu v HoReCa sektoru chceme věnovat tento ročník podpoře nových sil a budoucím profesionálům v oboru. Mladí talenti jsou klíčem k udržení kvality a inovací v našem odvětví. Dejme jim šanci rozkvést! 

Středa: Zažij, poznej a ochutnej Vietnam

Program nabitý soutěžemi a prezentacemi pod záštitou České barmanské asociace CBA Czech Teatenders, ve spolupráci s panem Jiřím Boháčem a Česko-vietnamským vzdělávacím institutem.

Čtvrtek: Czech Carving Cup 2023

Soutěž plná kreativity a uměleckého vyřezávání.

Pátek: Enzo Bencini Barista Cup 2023, soutěž středních hotelových škol

Propojení italské vášně pro kávu s mladými talenty.

Více informací k chystaným soutěžím pro Vás již brzy zveřejníme.

fotofotofotofotofotofoto


Blíží se uzávěrka přihlášek výstavních ploch na veletrh FOR GASTRO & HOTEL


Blíží se uzávěrka přihlášek výstavních ploch na veletrh FOR GASTRO & HOTEL, který se bude konat v termínu 1.–3. listopadu 2023, připojte se k nám.

  • Svět jako Váš trh, pojďme rozšířit obzory na mezinárodní úroveň, spojte síly s Asijským podnikatelským sektorem.
  • Získejte nové tuzemské i zahraniční partnery.
  • Zapojte se do projektu lepší budoucnosti stravování ve školách.
  • Poznejte velkou chuť malých vinařství
  • Budoucnost začíná u studentů, podílejte se s námi na podpoře nových sil a budoucích profesionálů v oboru.
  • Vstupte do světa příležitostí a staňte se partnerem nejúspěšnějšího odborného KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL v ČR.

 

Ukažme podnikatelům, že osobní setkání mají kouzlo, které nelze nahradit online nákupy.

fotofotofotofotofotofoto


VELKÁ CHUŤ MALÝCH VINAŘSTVÍ


Přijďte ochutnat neodolatelné víno a objevte nový skvost na gastronomickém obzoru!

Máme pro vás úžasné novinky z vinného světa, které vás nadchnou! Součástí veletrhu bude i sdružená sekce s názvem "Velká chuť malých vinařství". Přijďte podpořit vášeň a dílo těch, kteří pečlivě vybírají a zpracovávají hrozny, aby vám přinesli do sklenice opravdový klenot. Dejte svému podnikání v HoReCa sektoru ten správný "šmrnc" s víny, která spojují tradiční řemeslo s moderními trendy.

Můžete se těšit ku příkladu na: VINO HORT, NATURVINI,Vinařství sv. Barbora, Vinařství MÜHLBERGER, VINSEC, ZEBRA WINES, Rodinné vinařství Jedlička, Víno Hruška a další.

fotofotofotofotofotofoto


Nakupujte na shopex.cz, marketplace PVA EXPO PRAHA


 

Rádi bychom Vám oznámili skvělou novinku!

Na našem marketplace shopex.cz naleznete nového partnera - firmu WMX STORE, která vystavuje na veletrhu Motocykl Praha. Tato společnost je hrdý držitel prestižního certifikátu nejlepšího prodejce PITBIKE. 

 

Tento certifikát nám poskytuje jistotu, že WMX STORE nabízí nejen produkty, ale i odborné znalosti, které zákazníci shopex.cz ocení. Bez ohledu na to, zda jste zkušený jezdec nebo teprve začínáte, WMX STORE vám poskytne všechnu nezbytnou podporu a vybavení, abyste dosáhli svých cílů.

 

 WMX STORE je místo, kde začíná vášeň pro dobrodružství mimo silnici. Díky jejich snaze být jedničkou na trhu a díky prvotřídnímu zákaznickému servisu se stávají skvělým partnerem pro naši komunitu motosport nadšenců.

 

 Jsme velmi nadšeni z této nové spolupráce a pevně věříme, že společně s WMX STORE dokáže zákazníkům shopex.cz nabídnout ještě více možností a nezapomenutelných zážitků.

 

Využijte tuto skvělou příležitost a nakupujte na našem online obchodním portálu shopex.cz, kde můžete objevovat prvotřídní produkty od WMX STORE!

 

fotofotofotofotofotofoto


PLÁN VÝSTAVIŠTĚ FOR GASTRO 2023


fotofotofotofotofotofoto


Jedinečná možnost zvýhodněné prezentace na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL


Jedinečná možnost zvýhodněné prezentace ve sdružených expozicích pro VINAŘE, PRAŽÍRNY, MINI PIVOVARY a JEDLÉ NÁDOBÍ/BRČKA/KVĚTY cílící na B2B sektor.

Pro více informací kontaktujte manažerku veletrhu na e-mail bubenickova@abf.cz.

Těšíme se na Vás 1. - 3. 11. 2023 v PVA EXPO Praha v Letňanech!

fotofotofotofotofotofoto


První uzávěrka přihlášek již 31.5.2023!


Vážení obchodní přátelé,

blíží se první uzávěrka přihlášek! Získejte výhodnější cenu výstavní plochy na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, který se bude konat 1.–3. listopadu 2023. Zašlete nám vyplněnou přihlášku do 31. května na e-mail bubenickova@abf.cz.

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL doplní 7. setkání lídrů českého pohostinství KONGRES FOR GASTRO & HOTEL. Klíčovým tématem veletrhu i kongresu je NOVÝ ÚDĚL: UDRŽITELNOST. Staňte se partnerem kongresu, získejte exkluzivitu a možnost podílet se na přípravě této odborné konference. Pro detaily vzájemné spolupráce pište na spanova@abf.cz nebo volejte na telefonní číslo 734 694 124.

fotofotofotofotofotofoto


STAŇTE SE SOUČÁSTÍ VELETRHU A PŘIPOJTE SE K NEJVÝZNAMNĚJŠÍM FIRMÁM V OBORU!


  • Patříte mezi profesionály z oblasti pohostinství?
  • Nabízíte vybavení, technologie, počítačové systémy a software, dekorace či nábytek pro hotely a restaurace?
  • Zabýváte se hromadným či veřejným stravováním?
  • Vyrábíte unikátní produkty z gastro oboru, nebo nabízíte služby pro oblast HoReCa?

Pak byste na této akci rozhodně neměli chybět!

 

Srdečně Vás zveme na již 13. ročník mezinárodního veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, který proběhne v termínu 1. – 3. 11. 2023 (středa až pátek) na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

Poté, co musely podniky čelit Covidu a válce, čeká je NOVÝ ÚDĚL: UDRŽITELNOST. Toto téma se promítne nejen do koncepce celého veletrhu, ale zároveň bude klíčovým tématem plánovaného 7. ročníku setkání lídrů českého pohostinství KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL 2023, jež je hlavním programem veletrhu. Kongres byl v minulém roce nejúspěšnější akcí svého druhu v České republice. 

V době, kdy se na nás hrnou další a další vyhlášky týkající se potravin, potravinových odpadů, jednorázových plastů atd., zvedají se ceny energií a sílí vliv generace Z, je důležité najít tu zlatou střední cestu a nenechat se zválcovat limity, které často vítězí nad zákazníky.

 

PŘIHLAŠTE SE VČAS!
KAPACITA MÍST JE OMEZENA A DO 31. KVĚTNA MÁTE MOŽNOST VYUŽÍT NABÍDKY NEJVÝHODNĚJŠÍCH CEN A KVALITNÍHO UMÍSTĚNÍ VAŠÍ EXPOZICE PRO CO NEJLEPŠÍ PREZENTACI.

fotofotofotofotofotofoto


ZAČÍNAJÍ PŘÍPRAVY VELETRHU FOR GASTRO & HOTEL 2023!


Vážení vystavovatelé a návštěvníci, zveme Vás na podzimní veletrh FOR GASTRO & HOTEL, který proběhne ve dnech 1. – 3. 11. 2023. Podrobnější informace k veletrhu budou postupně doplněny. Můžete navštívit i naše FACEBOOKOVÉ STRÁNKY, na které průběžně přidáváme aktuality a novinky našich vystavovatelů a partnerů. 

fotofotofotofotofotofoto


Jaký byl letošní veletrh FOR GASTRO & HOTEL?


Přestože obor pohostinství v posledních letech zažívá těžké časy, zájem odborné i široké veřejnosti o novinky a trendy tohoto odvětví je stále. Potvrdil to letošní veletrh FOR GASTRO & HOTEL. Seznámit se s produkty českých i zahraničních firem přišlo do Letňan více než 5 tisíc návštěvníků, v naprosté většině odborníků z oboru.

Přesně 5396 návštěvníků si nenechalo ujít aktuální trendy a novinky, které se představily na 12. ročníku veletrhu FOR GASTRO & HOTEL. Produkty pro odvětví hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie představilo na svých expozicích 129 vystavovatelů ze šesti zemí. Hrubá výstavní plocha dosáhla 8300 čtverečních metrů.

Veletrh v PVA EXPO PRAHA byl přehlídkou gastro technologií, vybavení pro hotely a restaurace, potravin a nápojů. Ochutnávat vybrané speciality, poctivou kuchyni i obdivovat moderní vybavení bylo možné na stáncích vystavovatelů A.T. FORNAX, INTERGAST, RETIGO, IMESO, I-GASTRO nebo UNOX. Představily se multifunkční spotřebiče i technologické novinky do kuchyní. Nechyběly ani zajímavosti jako hmyzí pochoutky, jogurtovače pro profesionály, superpotraviny či kvalitní obalové materiály s příměsí bambusového vlákna.

České produkty i exotika

Velký zájem návštěvníků z řad profesionálů i široké veřejnosti vzbudilo portfolio dvanácti firem nabízejících české potraviny na expozici Státního zemědělského intervenčního fondu. Nechyběly vybrané výrobky s označením KLASA, Regionální potravina a BIO. Asijské produktů reprezentovala expozice realizovaná velvyslanectvím Vietnamské socialistické republiky. Své pivní portfolio nabídly pivovar Ferdinand i Plzeňský Prazdroj prostřednictvím svého experimentálního pivovaru Proud.

Mimořádnou pozornost vzbudil také doprovodný program veletrhu. Pro profesionály určený KONGRES FOR GASTRO & HOTEL si v PVA EXPO PRAHA nenechalo ujít 393 účastníků, dalších téměř sedm set zájemců sledovalo program prostřednictvím live streamu. V panelové debatě o gastronomických trendech se představily slavné české food blogerky Ivana Jindřichová, Kateřina Krebsová, Markéta Pavleje nebo Kristína Nemčková. Svými přednáškami zaujali účastníky také ředitelka odboru cestovního ruchu Ministerstva pro místní rozvoj ČR, prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek, Vladimír Sirotek z Dotykačky nebo Vladimír Buťa ze společnosti Mediatel.

V programu veletrhu FOR GASTRO & HOTEL vzbudilo velký zájem také školení Profesního Sdružení Sanitace nápojových cest nazvané Autorizace profesionálů PSSNC, které ve spolupráci s mistry výčepními mimo jiné poradilo s úsporami vody a energií. Akci si nenechalo ujít více než 500 profesionálů z oboru.

Jedním z klíčových témat letošního ročníku veletrhu byla také digitalizace oboru a její stále rychleji rostoucí význam pro úspěšné podnikání v gastronomii a hotelnictví. Návštěvníci z řad profesionálů využili možností poradit se na místě s odborníky napříč gastronomickými odvětvími a seznámit se s aktuálními trendy mezi produkty, technologiemi i službami výrobců a dodavatelů.

fotofotofotofotofotofoto


Plán výstaviště

Závěrečná zpráva FOR GASTRO&HOTEL 2023

Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje