Také na letošním veletrhu FOR GASTRO & HOTEL vybírala odborná porota nejlepší exponáty a technologie letošního roku. Soutěžilo se ve dvou kategoriích (Technologie a vybavení a Nápoje a potraviny). O prestižní ocenění bojovalo celkem 31 přihlášených zajímavostí. Prestižní ocenění GRAND PRIX získaly v každé kategorii tři společnosti. Odborná porota udělila také dvě čestná uznání.
Předsedou poroty byl Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR, členy poroty byli Nina Provaan Smetanová, Muzeum Gastronomie a Kateřina Reimitzová, šéfredaktorka LCI CZ, s.r.o.. Porotci hodnotili technické parametry, progresivní technologie, netradiční nápad, mimořádnou kvalitu za přijatelnou cenu, materiál, ekologické hledisko, energetickou úspornost i možnosti uplatnění na trhu.
GRAND PRIX v kategorii TECHNOLOGIE A VYBAVENÍ získaly:
První příčku obsadila společnost RETIGO s.r.o. za parní konvektomat Retigo Vision Blue 1011. Druhá se umístila společnost ATREA s.r.o. za větrací a osvětlovací strop ATREA a třetí skončila pec na dřevěné uhlí X–oven společnosti Premium gastro. Čestné uznání získala firma HoldMaker+ s.r.o. za energeticky úsporný výrobek HoldMaker+
GRAND PRIX v kategorii NÁPOJŮ A POTRAVIN získaly:
Kategorii vyhrála společnost Zach's pesto & chilli s.r.o. za pesto ze sušených italských rajčat s bazalkou. Druhým nejlepším výrobkem se stal chléb Burobinskij "Borodinskij" společnosti Apple - Sin s.r.o. Třetí příčku obsadila firma Chovaneček s.r.o. za pršuto KLÁŠTERNÍ ŠUNKA. Čestné uznání získal Jan Zykmund za celou kolekci brambůrků.
TOP EXPO 2017:
Ocenění získala společnost Mia Coffee s.r.o. za promyšlený čistý design expozice umožňující vyniknout vystaveným exponátům a podtrhnout jejich originalitu