Společně připravíme svačinku z kvalitních a zdravých a surovin. Když přidáme špetku fantazie, vykouzlíme ze základních surovin i pohoštění na party.
Jak na to? Přihlaste děti do workshopu Malý gurmán aneb pusťte s námi děti do kuchyně! Týmu malých kuchařů šéfuje kuchařka Radka. Děti čeká děti lekce plná zábavy a dobrého jídla. Blanka dětem vysvětlí rozdíl mezi fast foodem a slow foodem.
S kým? Mezinárodním hnutím Slow Food Prague
Blanka Turturro předsedkyně Slow Food® Prague
Blanka Turturro je dlouholetou členkou pražské komunity hutí Slow Food. Podílí se aktivně na organizaci mnohých aktivit tohoto pražského spolku, zaměřených především na gastronomickou osvětu. Jeden z projektu je Škola chutí, kde se děti základních škol učí vnímat jídlo, jako hodnotu.
„Mnohé naše akce Slow Food mají za cíl postupně měnit současný konzumní přístup k potravinám a uchovat naše gastronomické dědictví dalším generacím. Se zájmem o tradici spolupracujeme s trhy na podpoře domácích výrobků, s komunitami na pořádání komunitních pikniků, degustací a kurzů na sezonních slavnostech nebo osvětových přednášek, které pomáhají oživit znalosti zapomenutých tradic.“
Co je PROJEKT Škola chutí“?
Hodinový seminář vždy pro 30 děti 3-5.tříd ZŠ, kde se učí vnímat jídlo pěti smysly.
Během interaktivních her rozeznávají potraviny a vnímají jejich sezonnost, původ, kvalitu a prospěšnost našemu organizmu.
Nechybí ani správné stolování.
Projekt pro ZŠ poskytujeme na objednávku.