Kongres přináší přednášky klíčových řečníků, případové studie z ČR i ze zahraničí, odborné debaty nebo kuchařské a barmanské show. Aktuální témata, novinky a trendy, výrazné osobnosti, zkušenosti odborníků, inspirace pro malé i velké podniky – to vše dělá z kongresu FOR GASTRO & HOTEL místo, kde nemůžete chybět.
Celodenní kongres je součástí tradičního mezinárodního veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, který každoročně hostí stovky vystavovatelů a desítky tisíc návštěvníků. Veletrh nabízí ucelený přehled produktů a služeb výrobců a dodavatelů pro oblast gastronomie a hotelnictví z ČR a ze zahraničí. Svými parametry se proto veletrh FOR GASTRO & HOTEL řadí mezi nejvýznamnější akce svého druhu ve střední Evropě.
Program:
Hlavní téma: LIDSKÝ FAKTOR
Moderátor: Vlasta Korec
10.00 | Registrace účastníků
10.30 | Zahájení kongresu a vernisáž veletrhu
10.45 | Pohostinství a ubytování očima statistiky. Jana Gotvaldová, Český statistický
úřad
Co nám brání v podnikání? Václav Stárek, Asociace hotelů a restaurací ČR
11.00 | Panelová debata: Válka o talenty začala!
Kde jsou a jak je najít jako první? Nahradí cizinci chybějící personál? Jaká
pravidla platí pro zaměstnávání lidí ze zemí mimo EU? Jak vrátit prestiž
učebním oborům pro hotely a restaurace?
Jiří Vaňásek, Ministerstvo práce a sociálních věcí
Václav Stárek, Asociace hotelů a restaurací ČR
Radek David, restaurace Babiččina zahrada a La Veranda
Roman Sejval, Bukaschool
Miloslav Pecho, Hotelový marketing
Moderátor: Petr Král, Český rozhlas
12.00 | Oběd
13.00 | Gastronomie 2.0. Štěpán Tůma, Sodexo Benefity
13.30 | Kuchaři nové generace: Jaký je koncept budoucnosti? Jiří Horák, ARDO
14.00 | Za stejné peníze více muziky. Stanislav Sekyra a Petr Stádník, MAKRO Cash &
Carry
14.30 | Digitální guláš – proč vás nenajdou a proč nenakoupí. Vladimír Buťa, Mediatel
15.00 | Foodstyling Workshop. Petr Heneš, Made in Japan
Změna programu vyhrazena.