Vystoupí zde přední odborníci na bezlepkovou dietu:
Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. z Potravinářské komory ČR s přednáškou na téma Bezlepková dieta a jak na ni, kde vysvětlí, co je to bezlepková dieta, jaká jsou pravidla pro její dodržování a jaké jsou právní předpisy, které se vztahují k označování bezlepkových potravin
Ing. Kateřina Pavelková ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce s přednáškou na téma Kontroly zaměřené na obsah lepku v jídlech v zařízeních společného stravování
Počet lidí s nesnášenlivostí lepku rok od roku stoupá. Navíc bez lepku se stravuje čím dál víc lidí, kteří přímo netrpí celiakií. I tito lidé chtějí žít normálním způsobem života a k tomu patří i cestování návštěvy restaurací, hotelů, rauty na společenských akcích. Proto je pro ně důležité, aby zaměstnanci stravovacích zařízení věděli jak připravit bezlepkovou stravu tak, aby pro ně byla bezpečná a nezpůsobila jim zdravotní potíže. Restaurací a obchodů, které nabízejí potraviny a úpravy jídel bez lepku, přibývá. Tento druh stravy bývá ale výrazně dražší a pro přípravu náročnější. Více informací o této problematice se dozvědí návštěvníci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2017, kde se mohou tázat přímo odborníků na tuto problematiku a sdílet své zkušenosti. Místo na přednášce je nutné si včas rezervovat, kapacita sálu je omezená a o téma bude jistě velký zájem.