FOR GASTRO & HOTEL
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL byly vyhlášeny nejlepší exponáty


Na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL byly vyhlášeny nejlepší exponáty

Na veletrhu hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL byly v rámci soutěže GRAND PRIX vyhlášeny nejlepší exponáty. Soutěžilo se ve dvou kategoriích, a to TECHNOLOGIE A VYBAVENÍ a NÁPOJE A POTRAVINY.

Přihlášené exponáty posuzovala odborná hodnotitelská komise v následujícím složení:

předseda komise: Bc. Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR

členové komise: ak. mal. Nina Provaan Smetanová, Muzeum gastronomie, Kateřina Reimitzová, šéfredaktorka LCI CZ, s.r.o.

Po náročném zhodnocení všech přihlášených exponátů se komise rozhodla udělit cenu GRAND PRIX následujícím firmám:

Kategorie TECHNOLOGIE A VYBAVENÍ

První místo firmě Galavito s.r.o. za Galavito Heating Table , model BISTRO.

Jedná se o nově vyvinutý model elektricky vyhřívaného stolku s vlastním navrženým designem této firmy.  Navíc jde o ryze český výrobek. Porota ocenila rovněž praktičnost použití topné části, která je zabudována pod stolovou desku a vyzdvihla  jak komplexní nápad, tak i vkusné provedení samotného produktu. Tento systém navíc  skvěle nahrazuje neefektivní plynová topidla.

 

Druhé místo získala firma First Catering Company s.r.o. za Kapslový mobilní výdejní stroj na točenou zmrzlinu ONE-SHOT.
Hodnocen byl nápad, a to vytvoření kapslí se zmrzlinou, které jsou balené po kuse, mají stejnou váhu i obsah a jejich použití je velmi snadné. Oceněna byla též komplexní péče o klienta a dodání všeho potřebného, konkrétně stroje na zmrzlinu, kornoutků, mrazáku apod. To vše si po sezóně firma odebere a po pečlivém servisu vrátí zpět svému pronajímateli.

 

Třetí místo obdržela firma INTERIA Znojmo s.r.o. za Box na láhve s možností sestavení vinotéky.
Hlavním důvodem ocenění tohoto „stavebnicového systému“ byl nápad, jak maximálně pracovat s obyčejnými bedýnkami, nejen coby dřevěným boxem na přenášení vín, ale také boxem na složení, přepravu, prezentaci či archivaci lahví.

 

Čestné uznání bylo uděleno firmě VÍNOSERVIS  s.r.o. za produkt TANIXX, online bezdrátový systém pro monitoring teplot, který je prvním svého druhu v České republice  a je určen pro gastronomii a potravinářský průmysl. Internet tomuto zařízení napomáhá generovat reporty pro uživatele.

 

Kategorie NÁPOJE A POTRAVINY

První místo získala Oldřiška Foffová za Řepný sirob.
Produkt dostal od poroty nejvyšší ocenění, a to z důvodu vlastní domácí výroby a celkové prospěšnosti pro budoucnost jako zdravá náhrada škodlivých bílých cukrů.

 

Druhé místo obdržela firma Lihovar Lžín s.r.o. za produkt Lžínská jablkovice s karamelem.
Porota ocenila nejen rafinovanost kombinace jablkovice s karamelem, ale také jeho jedinečnou jemně sametovou chuť.

 

Třetí místo bylo uděleno firmě Hungaro Delikates s.r.o. za produkt Hungaro Delikates klobása z mangalice.
Klobása je vyrobena z masa plemene mangalica  a to dle původních tradičních receptů  bez použití moderní technologie a s výrobou přímo v místě chovu. Má výraznou chuť a obsahuje velké množství tzv. „dobrého cholesterolu“.

Čestné uznání bylo uděleno firmě CZECH BEVERAGE INDUSTRY COMPANY a.s. za produkt Bittersweet - Original Bitter Cola. Porota ocenila tento nápoj jako možný "nápoj budoucnosti“ pro jeho ojedinělé vlastnosti. Na rozdíl od tradičních colových nápojů, které jsou plné sladké chuti, vyššího obsahu kalorií, je tato cola naopak produktem s naprosto přírodním základem. Nápoj se sladovo-chmelovým základem je bohatý na minerály a vitamíny a přitom neobsahuje cukr ani kofein.

TOP EXPO 2016

Ocenění za nejpůsobivější expozici, která je zároveň i vysoce funkční a splňuje kritéria pro komunikaci se zákazníkem, získala  firma SOLA Switzerland EU s.r.o., která je výrobcem značkových příborů, skla a porcelánu. Expozice zaujala jak svým celkově vkusným pojetím, tak i výborně řešenou prezentací produktů spojenou s okamžitou dostupností informací o produktech bez nutnosti hovořit se zástupcem firmy.

 

 

 






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva FOR GASTRO&HOTEL 2023

Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje